Musikfest. Psychopunch ligger bakom minifestivalen med totalt fyra lokala band på O'Learys på lördag.
Musikfest. Psychopunch ligger bakom minifestivalen med totalt fyra lokala band på O'Learys på lördag.

Premiär för Psychofest – kan bli återkommande festival

Fyra lokala band på en scen under en kväll. Det är upplagt för party och fullt ös när Psychofest 2023 brakar loss nästa lördag på O’Learys. ”Blir det lyckat kommer vi att fortsätta med utländska band”, säger Jarmo Mäkkeli från initiativtagaren Psychpunch.

Publicerad

Tanken har funnits ett tag på att dra ihop flera band och starta en festival.

Nu har Psychopunch samlat ihop goda vänner och lokala musikkollegor och fått till en minifestival.

– Det känns kul! Det behövs verkligen mer livemusik i stan och det känns bra att få vara med och bidra till det. Vi tänkte att vi börjar så här i lite mindre skala med lokala band och inom samma en liknande genre, säger Jarmo Mäkkeli.

Men ambitionerna är högre än så.

– Vi hoppas att det dyker upp folk, då är tanken att det ska bli en återkommande festival med även utländska band och andra genrer. Vi har ju en del kontakter med band som vi tänkte ta hit.

Tanken var att premiärupplagan av Psychofest skulle hållas på Intiman, men efter ställets nekade alkoholtillstånd blev det en hastig flytt till O’Learys.

– Det känns bra att det gick att lösa med så kort varsel.

Förutom punkrockarna Psychopunch står även Puffball, Moving To Ashbury och Le Punk dÁmour på O’Learys scen lördag 11 mars.

Startskottet går 19.00.

– Vi lirar väl runt 30–40 minuter per band. Det kommer att bli fullt ös kan jag lova, säger Jarmo Mäkkeli.

För- och eftermingel sker hos grannen Bar Lokal.

Förköpsbiljetter köps här på billetto.se.

Det går även att köpa biljetter i dörren, till ett något högre pris.

Banden som spelar på Psychofest 2023

Psychopunch

Från Västerås som sedan starten 1998 har släppt 12 album, gjort otaliga framträdanden på scener och festivaler runt om i Europa och delat festivalscener med band som DAD, Motörhead, Iron Maiden med flera.Bandets mest streamade låt "The Way She´s Kissing" är snart uppe i 2 miljoner streams.

Bandets senaste platta "Greetings From Suckerville" släpptes 2019 med betydligt mindre turnerande än planerat på grund av pandemin. Psychopunch har även en öl (Psychopunch Supercharged Lager) i samarbete med lokala Hantverksbryggeriet.

Bandet firar 25 år i år som band och består av: Jarmo (sång/gitarr) , Walle (bas), Jonas (gitarr) och Johan (trummor)

Puffball

Bildades i Västerås 1995 med nån slags vision att göra en mix av höghastighetspunk, NWOBHM och gammal hederlig rock'n roll. Ursprungligen var bandet en trio bestående av Tossa (gitarr/sång), Hojas (bas) och Forsberg (trummor). Efter några år tillkom även P-o (gitarr) och Linkan ersatte Hojas på bas.

Bandet gjorde ett antal Europaturnéer och delade scen med band som Zeke, Rocket From The Crypt, The Hellacopters, No Fun At All, The Hives med flera och gjorde fyra fullängdsalbum på Burning Heart Records + ett knippe vinylsinglar innan bandet lades ner 2005. Medlemmarna har dock hållit vänskapen vid liv och bott kvar i Västerås så det var inga problem att dra igång det gamla maskineriet igen 2011. Tidigt 2022 kom en 7" singel med nyskrivet material på svenska Bootleg Booze Records och Puffball fortsätter leverera med energi på scen när tillfälle ges.

Le Punk d'Amour

Började spela 2017, släppte sin förstasingel Dykaren 2018 och har nyss kommit ut med sitt debutalbum "Aldrig bli som dom". Flera av medlemmarna är gamla rockrävar och har spelat i band som Smådjävlar, Indifferent, William H & the Regulators, Nudy Garlands, Awake Love Orchestra, Mad Reputation, Länsstyrelsen, med flera. Deras musik är en egen take på rock, indie, pop, punk som de själva kallar Lovepunk.

Moving To Ashbury

Ett välkänt band i Västerås vid det här laget. Trion har sedan 2011 spelat live runt om i Sverige såsom Europa, och har även spelats på radio runt hela världen, där Australien, USA och Storbritannien varit främsta representanterna.

Omedelbart efter släppet av deras debutalbum ”What Happened To Rock’n’Roll” 2014 släppte bandet under en kort period musik genom det idag legendariska skivbolaget Burning Heart Records, innan de 2016 återvände till Ivy 'n Top Music för uppföljaren ”Life On A Bicycle”. Bandet vann även Västmanlandsfinalen av P4 Nästa 2019 med singeln ’Out Of Control’. Senaste singeln heter ”Redandblue” och släpptes i somras.

Le Punk d'Amour
Le Punk d'Amour
Moving To Ashbury
Moving To Ashbury
Puffball
Puffball
Powered by Labrador CMS