Flera musikfester att se fram emot. Från Robert Wells spelning under Folkparken vid Mälarens första konsertsommar 2021. I sommar är det dags igen, med bland andra Johnossi och 80-talsnostalgi.

Ny livesommar nere vid Mälaren – här är alla artister som är klara

För tredje sommaren i rad sätts den stora scenen upp vid Mälarkrogen och skapar Folkparken vid Mälaren. Redan klart är att Johnossi kommer och att det blir 80-talsnostalgi med bland andra Attack och Tommy Ekman. Och så blir det bryggdans till levande musik.

Publicerad

Allt brakade loss med Robert Wells och hans Rhapsody in rock sommaren 2021.

Bröderna Johnsson – Pär, Lars och Bo – upphovstrion till konceptet Folkparken vid Mälaren nere vid Mälarkrogen.

Fortsättning förra sommaren med bland andra storheter som Ulf Lundell och Peter Jöback.Nu är det klart att det blir ännu en Folkparken vid Mälaren-sommar.

– Det blir precis som tidigare att vi satsar på att starta i augusti. Vi har en stor tillställning på Åland i slutet på juli, sedan packar vi scenen och bygger upp den här på samma plats som förra sommaren, berättar arrangörerna Pär och Lars Johnsson.

Tillsammans med den tredje brodern Bo driver de Lögarängen AB och är arkitekterna bakom satsningen.

Och precis som förra sommaren välkomnar brödratrion alla slags aktörer ner till den stora evenemangsytan.

– Vi vill att den här arenan här nere ska vara för alla, att det ska hända saker här. Vi jobbar hela tiden med ambitionen att den ska vara en öppen plats för alla arrangörer. Det ska vara en allmänning.

Folkparken vid Mälaren 2023

11 augusti: Johnossi

18 augusti: 80-talsnostalgi med Attack, Mikael Rickfors, Tommy Ekman, Millas Mirakel, Dan Hylander och Sussi Tapper (fler kan tillkomma)

26 augusti: En stor folkkär artist på ingång – inte bekräftat ännu

Ännu inget spikat datum i augusti: Västerås Synergi, endagsfestival

Scenen står uppe 4 augusti–15 september och finns tillgänglig för den som vill anordna ett musikevenemang.

En lokal arrangör som återkommer i augusti (datum inte satt än) är ungdomsfestivalen Synergy.

– Banden uppskattade att få spela på en sådan stor scen.Nu börjar också artisterna bokas på.Först ut 11 augusti är Johnossi, indierockarna och erkänt omtalade livebandet som fanns med i laguppställningen av förra säsongens ”Så mycket bättre”.

Veckan därpå blir det ett 80-talsnostalgi på hög nivå med bland andra Attack (med odödliga hiten ”Ooa hela natten”), Mikael Rickfors, Tommy Ekman, Millas Mirakel, Dan Hylander och Sussi Tapper.

– Det kan bli några artister ytterligare, säger Johnssons.

Den sista stora konserthelgen, 26 augusti, kommer förhoppningsvis en stor folkkär artist att inta scenen.

– Vi kan inte säga mer just nu eftersom det inte är helt bekräftat ännu. Men det är Björn Carlsson som har hand om bokningen och ville ha en större yta än vad han har ute vid Officersmässen och frågade om han kunde hålla konserten här. Vi har samarbetat tidigare.

Folkparken vid Mälaren kan ta in omkring 3 500 åskådare.

Nytt för i år att det kommer att anordnas bryggdans till levande orkester varje torsdag under juni, juli och augusti hos nära samarbetspartnern Mälarkrogen.

– Flera lokala band, som Aros Marshalls och Mint Condition, har hört av sig och haft en önskan att få spela hos oss. Då kom jag på idén med bryggdans. Det tror vi mycket på, säger Pär Johnsson.

Det blir även dans på Mälarkrogens brygga till levande musik i sommar.
Johnossi spelar 11 augusti.
Powered by Labrador CMS