Tommy Körberg, Tuva B Larsen, Helene Sjöholm och Lindy Larsson medverkar alla i musikalen.
Tommy Körberg, Tuva B Larsen, Helene Sjöholm och Lindy Larsson medverkar alla i musikalen.

Musikalaktuella Körberg till Västerås: ”Publiken kan förvänta sig allt och lite till”

I veckan stod det klart att kultfilmen Änglagård blir musikal i höst, men innan de börjar repa för musikalen hinner en av artisterna, Tommy Körberg, beta av en egen konsert i Västerås.

Publicerad

Från filmduken till scenen på Oscarsteatern i Stockholm.

Det är nästa steg för den svenska filmklassikern Änglagård. Filmen är trefaldigt Guldbaggebelönad och har lockat över en miljon biobesökare, och nu blir den musikal på Oscarsteatern.

Vicky och Johan von der Lancken, som framgångsrikt producerade musikal på Kay Pollaks ”Så som i himmelen”, överför Colin Nutleys berättelse till teaterscenen.

Fredrik Kempe skriver musiken. Edward af Sillén regisserar samt skriver manus, tillsammans med Daniel Réhn. Urpremiären är den 10 september.

I tisdags släpptes nyheten och rollistan avslöjades. Huvudrollerna Fanny och Zack spelas av Tuva B Larsen och Lindy Larsson.

Karaktären Gottfrid, som i filmen spelas av Ernst Günther, spelas av Tommy Körberg.

– Det ska bli roligt. Jag får göra Ernst Günthers roll och han är en gammal hjälte för mig. Vi jobbade faktiskt ihop en gång i tiden, i Per Oscarssons film Sverige åt svenskarna, berättar Tommy Körberg för Västerås Tidning.

Den senaste musikalen Tommy Körberg medverkade i var Lola som hade premiär 2018.

Hur förbereder du dig inför din medverkan i Änglagård?

– Inte alls än så länge. Vi har inte börjat repa än, det börjar vi med i juli. Jag har inte läst manus än men har hört lite av musiken, säger Tommy Körberg.

Den 28 april gästar Tommy Körberg Stadshotellet i Västerås tillsammans med pianisten Carl Flemsten.

Vad kan publiken förvänta sig av den konserten?

– Allt och lite till. Vi vandrar genom allt från svensk romantik till Chess, allt jag har hållit på med genom åren, och det är ju ändå några år, avslutar Tommy Körberg.

Powered by Labrador CMS