Gung på Mälaren. När Rederi Mälarstaden sjösätter nya satsningen ”Mälaren Live” i sommar är det med bland andra Thomas Järvheden, Michael Rickfors och The High-Jacks.
Gung på Mälaren. När Rederi Mälarstaden sjösätter nya satsningen ”Mälaren Live” i sommar är det med bland andra Thomas Järvheden, Michael Rickfors och The High-Jacks.

”Mälaren Live” – rederiet sjösätter nöjessatsning med nya kryssaren

I sommar sjösätter Rederi Mälarstaden en ny nöjessatsning. Ombord på nykomlingen M/S Kungsörnen kommer rutinerade artister som Mikael Rickfors och Thomas Järvheden underhålla under parollen ”Mälaren Live”.

Publicerad Senast uppdaterad
Soencer Strandh, sälj- och marknadsansvarig på Rederi Mälarstaden.
Soencer Strandh, sälj- och marknadsansvarig på Rederi Mälarstaden.

Västerås Tidning kunde redan i slutet av november förra året berätta om Rederi Mälarstadens nya nöjesplaner till sjöss.

Det är det nya flaggskeppet M/S Kungsörnen som ger helt nya möjligheter och är vägvisare till att ta nästa nöjessteg på Mälaren.

– Kungsörnen är större, mer ”möblerbar” och därmed mer flexibel än Havsörnen. Det ger helt andra möjligheter, säger Spencer Strandh.

Nyförvärvet från de estniska farvattnen kom till Västerås redan förra sommaren.

Nu är 59-åringen – som mäter 32,60 meter i längd, 7,20 meter i bredd och tar uppemot 150 sittande passagerare fördelat på tre salonger och ett soldäck – omdöpt och har hunnit vara ute på sin jungfrufärd med Västeråspassagerare ombord.

Förutom att lyfta och vidareutveckla matkryssningarna ger Kungsörnen nya möjligheter till att ta emot större bokningar från både företag, organisationer och privata grupper. Fartyget ger också andra möjligheter till större evenemangssatsningar.

En sådan är alltså ”Mälaren Live”, som är en kryssningsserie i sex sommaravsnitt med olika musikteman.Bland artisterna som redan är klara finns rockräven Mikael Rickfors och Thomas Järvheden som gästar för en humor- och viskryssning.

Det blir även en rockabillykryss med det lokalt förankrade bandet The High Jacks samt blues-, disco- och schlagertema.

– Det känns kul att ”Mälaren Live” börjar ta form och att vi redan har klart med folkkära artister. Det blir första gången vi satsar så stort och har kända artister ombord. Vi vill verkligen utnyttja Kungsörnen och dess fulla potential.

Mälaren Live är planerad att starta 16 juni och pågå varannan vecka fram till slutet av augusti.

Powered by Labrador CMS