Looptroop Rockers under en spelning i Örebro tidigare i somras. På lördag intar de scenen på Officersmässen vid Hässlö värdshus i hemstaden Västerås. Foto: Jonas Bergkvist

Looptroop Rockers på hemmascen på lördag – ihop med nykomlingen Upplopp

Looptroop Rockers har 27 aktiva år med sig upp på scenen när de på lördag kommer hem för en utomhusspelning på Västerås Officermäss. Förbandet Upplopp är inne på sitt första. – Det blir asfett, vår klart största spelning hittills, säger rapduon.

  • Publicerad 12:15, 1 aug 2019

Vi skriver ganska mycket om mänskliga rättigheter och allas lika värde

Bästa vännerna Hilda Björkman och Kim Norrstrand från Bjurhovda har bara varit igång med sitt band Upplopp sedan i februari i år.

Men haft starka band betydligt längre än så.

– Vi har känt varann ”forever”, vuxit upp på Bjurhovda ihop och har båda varit intresserade av musik och spelat lite gitarr och sjungit på någon skolavslutning tidigare, säger Kim Norrstrand.

När talangtävlingen Imagine Sweden hölls i vintras vidgades de musikaliska möjligheterna för duon.

– Det var Tony (Lorenzi) som ringde Hilda och frågade om hon ville vara med i Imagine eftersom hon rappar. Då frågade Hilda om jag också ville vara med fast jag aldrig rappat tidigare.

Det gick över förväntan och duon lyckades gå vidare i tävlingen med en remix av en Cleo-låt.

– Vi fann varandra snabbt på scen och kände oss trygga med varandra och hittade en bra kemi. Fast det var skitnervöst! De flesta som var där hade varit med flera gånger tidigare, säger Kim Norrstrand.

Sedan har det rullat på i högsta fart för det nyfödda bandet.

– Det har verkligen varit fullt upp. Vi har haft 13 spelningar sedan februari. Vissa har hört av sig efter Imagine Sweden och vissa spelningar har vi fått genom vår coach ”Osten af” (Fredrik Engström). Det känns kul att uppmärksammas.

Senast under Västerås cityfestival och Pride hade Upplopp inte mindre än fem gig.

Rapduon Upplopp består av Kim Norrstrand och Hilda Björkman. På lördag supportar bandet Looptroop Rockers på Västerås Officersmäss. ”Det blir asfett”, säger Bjurhovdaduon. Foto: Privat

Denna lördag är det dags för den ganska största utmaningen hittills för de båda 19-åringarna – dela scen med ett av Västerås mest långlivade och internationellt mest kända band Looptroop Rockers.

– Det blir asfett och vår klart största spelning hittills, det kan vi säga redan innan vi har gjort den, säger Kim Norrstrand.

Vad har ni för relation till Looptroop?

– Vi inte träffat dom eller så tidigare, men har ju lyssnat mycket på dom när vi var yngre.

Vad handlar era texter om?

– Vi skriver ganska mycket om mänskliga rättigheter och allas lika värde. Men det är inte nån låt som låter riktigt lik någon annan.

Hittills har de hunnit göra drygt en handfull egna låtar under den korta tid de funnits och som Västeråspubliken nu får ta del av på lördag.

– Nu har vi fått smak för det här. Det är skitkul verkligen, det här är vad vi vill göra.

För veteranerna i Looptroop blir Västeråsspelningen på Officersmässen ute på Hässlö svensk sommaravslutning. Tidigare i somras har man haft spelningar i bland annat Tjeckien och Schweiz och senast i Visby förra veckan.

– Vi hoppas på mycket kärlek som alltid i Västerås, sa Mårten ”Promoe” Edh i en tidigare intervju med Västerås Tidning.

Det var två år sedan LTR uppträdde på en utomhusscen sommartid i Västerås.

Då bjöd de på en gratisspelning på Vallby friluftsmuseum i samband med Rap Race och sitt 25-årsjubileum. 

– Det är alltid speciellt på olika sätt att spela i Västerås. Förr kunde man känna av en del nervositet, men det känns som att det har lagt sig lite och istället infunnit sig ett ”hemmaplanslugn” nu, sa Promoe i samma intervju.

Officersmässens Björn Carlsson är nöjd med att ha lyckats knyta till sig två av stadens största musikhjältar – den 23 augusti ställer sig nämligen även 50-årsjubilerande Pugh på samma scen.  

– Att ha bokat båda dessa lokala ikoner känns fantastiskt, säger Björn Carlsson.

Han har bokat Looptroop sedan 1998 och vet vad som väntar på lördag. 

– Det är ett erkänt bra liveband som alltid bjuder på en show full av energi och glädje, säger Björn Carlsson.

Matstånd och lokalt bryggeri också på plats

Vad: Festkväll i hiphopens tecken med Looptroop Rockers och Upplopp

Plats: Västerås Officersmäss, Hässlö värdshus

När: Lördag 3 augusti

Insläpp: Från 18.00. Första band startar omkring 20.00

Övrigt: Förutom själva konserten så kommer det att finnas ett antal matstånd på plats, dessutom finns Hantverksbryggeriet på plats med lokalproducerad öl.

Biljetter: ticketmaster.se eller på plats

Åldersgräns: 13 år

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

BUSINESS

Kraftig ökning av nya företag i Västmanland i juni

I juni ökade antalet registreringar av nya företag i Västmanland med hela 26 procent. Efter nedgången i samband med coronakrisens utbrott har nyföretagandet i Sverige tagit fart igen, visar färsk...torsdag 2/7 10:43

Samarbete ska ge hållbart och långsiktigt byggande i Västerås

Västerås växer snabbt och många nya bostadshus och fastigheter byggs. För att skapa ett hållbart samhälle behövs ett hållbart byggande. Mälarenergi och Aroseken har hittat ett framgångsrikt samarbete...onsdag 1/7 19:39

Stor ökning av företagslån i Västmanland

Kapitalbehovet hos små och medelstora företag har varit stort under coronakrisen. Det visar en färsk rapport från Almi. Hittills i år har Almi Mälardalen i Västmanland beviljat 112 lån motsvarande 95...onsdag 1/7 17:45

Regeringen satsar på högre utbildning – fler platser till MDH

Coronapandemin har slagit hårt mot arbetsmarknaden. Regeringen väljer därför att satsa på högre utbildning för att Sverige ska komma starkare ur krisen. För Mälardalens högskolas (MDH:s) del innebär...tisdag 30/6 16:54

SMAKFULLT

Enkelhet i fokus vid kajen: "Omtanke om råvaran"

Brasseriet Kajplats 9, K9 i folkmun, fint beläget vid Tullhuskajen vid Mälaren slog upp sina portar 2012 och har sen dess varit en välbesökt restaurang med inriktning mot fisk och skaldjur.söndag 15/3 9:49

Mr Mango har växt ur sin foodtruck på mindre än ett år

Nu är matstället redo för nya utmaningar: ”Vill ta de chanser som dyker upp” Från början var det mest tänkt som ett roligt extrajobb på sommaren. Men gänget bakom foodtrucken Mr Mango fick snabbt tänka om. Efter påsk kommer de att finnas på tre ställen i Västerås. Och...lördag 14/3 9:08

Nu har Västerås hetaste restaurang öppnat

Nytt koncept i stan – tillaga maten själv vid bordet I torsdags uppdaterades Västerås citys restaurangkarta med ytterligare en markering. Blackstone Steakhouse slog upp sina portar på Sturegatan i Sibyllas gamla lokaler. Västerås Tidning kikade in...torsdag 20/2 19:30

QUIZ

Nu är musikfesten igång – testa dina Mello-kunskaper

QUIZ: Vad kan du om Västeråsbidragen i Melodifestivalen? Under åren har ett antal västeråsare varit med och satt färg på Melodifestivalen, inte minst Loreen som gick hela vägen och vann Eurovision Song Contest med sin låt Euphoria. Frågan är hur mycket du...lördag 23/2 20:10

E-TIDNING