Looptroop Rockers under en spelning i Örebro tidigare i somras. På lördag intar de scenen på Officersmässen vid Hässlö värdshus i hemstaden Västerås. Foto: Jonas Bergkvist

Looptroop Rockers på hemmascen på lördag – ihop med nykomlingen Upplopp

Looptroop Rockers har 27 aktiva år med sig upp på scenen när de på lördag kommer hem för en utomhusspelning på Västerås Officermäss. Förbandet Upplopp är inne på sitt första. – Det blir asfett, vår klart största spelning hittills, säger rapduon.

  • Publicerad 12:15, 1 aug 2019

Vi skriver ganska mycket om mänskliga rättigheter och allas lika värde

Bästa vännerna Hilda Björkman och Kim Norrstrand från Bjurhovda har bara varit igång med sitt band Upplopp sedan i februari i år.

Men haft starka band betydligt längre än så.

– Vi har känt varann ”forever”, vuxit upp på Bjurhovda ihop och har båda varit intresserade av musik och spelat lite gitarr och sjungit på någon skolavslutning tidigare, säger Kim Norrstrand.

När talangtävlingen Imagine Sweden hölls i vintras vidgades de musikaliska möjligheterna för duon.

– Det var Tony (Lorenzi) som ringde Hilda och frågade om hon ville vara med i Imagine eftersom hon rappar. Då frågade Hilda om jag också ville vara med fast jag aldrig rappat tidigare.

Det gick över förväntan och duon lyckades gå vidare i tävlingen med en remix av en Cleo-låt.

– Vi fann varandra snabbt på scen och kände oss trygga med varandra och hittade en bra kemi. Fast det var skitnervöst! De flesta som var där hade varit med flera gånger tidigare, säger Kim Norrstrand.

Sedan har det rullat på i högsta fart för det nyfödda bandet.

– Det har verkligen varit fullt upp. Vi har haft 13 spelningar sedan februari. Vissa har hört av sig efter Imagine Sweden och vissa spelningar har vi fått genom vår coach ”Osten af” (Fredrik Engström). Det känns kul att uppmärksammas.

Senast under Västerås cityfestival och Pride hade Upplopp inte mindre än fem gig.

Rapduon Upplopp består av Kim Norrstrand och Hilda Björkman. På lördag supportar bandet Looptroop Rockers på Västerås Officersmäss. ”Det blir asfett”, säger Bjurhovdaduon. Foto: Privat

Denna lördag är det dags för den ganska största utmaningen hittills för de båda 19-åringarna – dela scen med ett av Västerås mest långlivade och internationellt mest kända band Looptroop Rockers.

– Det blir asfett och vår klart största spelning hittills, det kan vi säga redan innan vi har gjort den, säger Kim Norrstrand.

Vad har ni för relation till Looptroop?

– Vi inte träffat dom eller så tidigare, men har ju lyssnat mycket på dom när vi var yngre.

Vad handlar era texter om?

– Vi skriver ganska mycket om mänskliga rättigheter och allas lika värde. Men det är inte nån låt som låter riktigt lik någon annan.

Hittills har de hunnit göra drygt en handfull egna låtar under den korta tid de funnits och som Västeråspubliken nu får ta del av på lördag.

– Nu har vi fått smak för det här. Det är skitkul verkligen, det här är vad vi vill göra.

För veteranerna i Looptroop blir Västeråsspelningen på Officersmässen ute på Hässlö svensk sommaravslutning. Tidigare i somras har man haft spelningar i bland annat Tjeckien och Schweiz och senast i Visby förra veckan.

– Vi hoppas på mycket kärlek som alltid i Västerås, sa Mårten ”Promoe” Edh i en tidigare intervju med Västerås Tidning.

Det var två år sedan LTR uppträdde på en utomhusscen sommartid i Västerås.

Då bjöd de på en gratisspelning på Vallby friluftsmuseum i samband med Rap Race och sitt 25-årsjubileum. 

– Det är alltid speciellt på olika sätt att spela i Västerås. Förr kunde man känna av en del nervositet, men det känns som att det har lagt sig lite och istället infunnit sig ett ”hemmaplanslugn” nu, sa Promoe i samma intervju.

Officersmässens Björn Carlsson är nöjd med att ha lyckats knyta till sig två av stadens största musikhjältar – den 23 augusti ställer sig nämligen även 50-årsjubilerande Pugh på samma scen.  

– Att ha bokat båda dessa lokala ikoner känns fantastiskt, säger Björn Carlsson.

Han har bokat Looptroop sedan 1998 och vet vad som väntar på lördag. 

– Det är ett erkänt bra liveband som alltid bjuder på en show full av energi och glädje, säger Björn Carlsson.

Matstånd och lokalt bryggeri också på plats

Vad: Festkväll i hiphopens tecken med Looptroop Rockers och Upplopp

Plats: Västerås Officersmäss, Hässlö värdshus

När: Lördag 3 augusti

Insläpp: Från 18.00. Första band startar omkring 20.00

Övrigt: Förutom själva konserten så kommer det att finnas ett antal matstånd på plats, dessutom finns Hantverksbryggeriet på plats med lokalproducerad öl.

Biljetter: ticketmaster.se eller på plats

Åldersgräns: 13 år

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

SOMMAR

Sätra Brunns sommarkonserter sätter Västmanland på musikkartan

I drygt 15 år har Sätra Brunn bjudit in till fest med sina populära sommarpubar och sin musikunderhållning. I sommar är det dags igen – med en bättre uppslutning av artister än någonsin. Stora namn...onsdag 10/7 20:06

BYGGA NYTT

Experten: Så blir din husdröm verklighet

”Tomten styr vilket hus man kan bygga” Vad ska man tänka på när man ska bygga ett nytt hus? Vad är viktigast och varför har husen i ett kvarter ofta samma färg på fasaden? Experten Lars Morell från Fiskarhedenvillan svarar på dessa frågor...onsdag 20/2 13:47

Ute eller inne – här är årets hustrender enligt experten

Stora eller små fönster? Vilken färg ska fasaden ha? Vilken ytterdörr ska man välja? Tobias Holmberg på Intressanta hus guidar oss igenom hustrenderna för 2019.söndag 17/2 8:09

Västeråsfamiljen byggde sitt drömhus

Här delar de med sig av sina nybyggartips Att hitta sitt drömhus kan vara svårt och ta tid. Familjen Berg/Back valde istället att bygga det själva. Genom att utgå från en planlösning de gillade ritade de om huset så det passar familjens...lördag 16/2 8:53

QUIZ

Nu är musikfesten igång – testa dina Mello-kunskaper

QUIZ: Vad kan du om Västeråsbidragen i Melodifestivalen? 2019 års Mellocirkus har varit igång under några veckor och ikväll kliver Västerås egen Anton Hagman upp på scenen. Under åren har ett antal västeråsare varit med och satt färg på tävlingen, inte...lördag 23/2 20:10

E-TIDNING