Västerås favoritbär blev som sista band klart för sommarens Cityfestival.

LBSB: ”Det blir helt klart sommarens höjdpunkt”

Nu är startfältet med alla artister klara för Mimerscenen och sommarens stora folkfest Västerås Cityfestival. Bland de sista att bokas är Västerås favoritbär LBSB. ”Det kommer att bli magiskt!”, säger bandet till Västerås Tidning.

Publicerad Senast uppdaterad

I en längre intervju med Västerås Tidning i slutet av februari berättade LBSB bland annat att de fått något av en nytändning och producerar nytt material i ett högt tempo.

Och att de hoppades få stå på hemmascenen i sommar.

Så blir det nu. När arrangören i tisdags presenterade de sista pusselbitarna till sommarens festivalyra på Fiskartorget var LBSB ett av banden.

– Det ska helt klart bli sommarens höjdpunkt, oavsett vilka andra gig som är klara eller kommer in, säger Bär 1 till Västerås Tidning.

När partybandet intar Fiskartorget lördag 29 juni blir det för tredje gången i cityfestivalens historia. De har med sin energifyllda närvaro fått Fiskartorget att gunga både 2018 (då framröstade av fansen) och 2022.

Västerås Cityfestival – lineup Mimerscenen 2024

Torsdag 27 juni

Dizzy, Peg Parnevik, Hooja och De Vet Du

Fredag 28 juni

Veronica Maggio, Estraden, Lov1 och Nause

Lördag 29 juni

Oscar Zia, Miss Li, Adam, LBSB och Anis Don Demina

– Hemmaplan är alltid hemmaplan och vi hoppas att vi, tillsammans med Västerås-publiken, skapar ett minne vi alla sent ska glömma. Det kommer bli magiskt!

Tillsammans med De Vet Du och Oscar Zia knöt LBSB ihop cityfestivalsäcken för årets artistsläpp. Ni har hela uppställningen i en faktaruta nedan.

– Årets lineup till Mimerscenen känns riktigt bra, en av våra bästa hittills och det känns extra kul att vi har fått hit två av Sveriges just nu största kvinnliga musiker Veronica Maggio och Miss Li, säger festivalgeneral Alf Westerdahl i ett pressmeddelande.

Resterande program för festivalens andra scener kommer att presenteras på Västerås Cityfestivals hemsida under våren. Bland annat kommer Brasserie Stadsparken tillbaka med sin populära festivalsatsning och Västerås Pride arrangerar återigen prideparad och pridefestival under festivalen.

Dessutom arrangeras ett av Sveriges största idrottsevenemang, SM-veckan, under samma tid. Högsta nationella klass på alla fronter med andra ord.

Powered by Labrador CMS