Till Mässen i sommar. Melissa Horn, Mikkey Dee och Linnea Henriksson.

Klart: Här är stjärnorna som kommer till ”Mässen” i sommar

Linnea Henriksson, Melissa Horn och Mikkey Dee. Alla kommer de till Västerås Officersmäss i sommar. Biljetterna släpps idag.

Publicerad Senast uppdaterad

Första konserten var redan bokad – Västerås egna hiphophjältar Looptroop Rockers intar Mässen tillsammans med Svenska Akademien den 8 juni.

Nu fylls lineupen för sommaren på med tre andra rutinerade akter.

Redan lördagen efter hiphop- och reggaekvällen, den 15 juni, äntrar Linnea Henriksson scenen då hon landar i Västerås med en intim konsert under namnet ”Den romantiska turnén”. 

Med sig har hon musikerna Wille Alin, Anton Toorell och David Lagergren och med denna mindre sättning finns utrymme att låta publiken vara med och bestämma vilka låtar det blir, både på förhand genom hennes kanaler och spontant på plats under själva konserten. 

Linnea Henrikssons musik har spelats över 200 miljoner gånger på Spotify och hon har tagit emot prestigefyllda priser som P3 Guld (Årets artist 2012, Årets pop 2019), Alice Babs Jazzstipendium 2015 och utsågs till Folkets hus och parkers ”Ulla Billquist stipendiat” 2016.

Nästa kvinnliga storhet kommer till Västerås Officersmäss fredag 26 juli. Det handlar om en av Sveriges största och mest uppskattade artister som nu gör sitt första besök ute på Hässlö – Melissa Horn

Hösten 2021 kunde vi se henne i ”Så mycket Bättre och versionen av Cherries ”Lämna han” berörde många och har streamats över 20 miljoner gånger på Spotify. Under året är hon aktuell med ny musik.

Lite hårdare tongångar blir det mot slutet av sommaren, 22 augusti. Mikkey Dee var i närmare 25 år medlem i ett av världens mest ikoniska och högljudda rockband – Motörhead. Kort efter bandets upplösning 2015 blev han fast medlem i Scorpions och nya världsturnéer med utsålda arenor tog fart. Nu åker Mikkey Dee ut och spelar Motörheadklassiker och tar med publiken backstage till den värld som varit hans i 40 år och kommer generöst att bjuda på sig själv med stories från turnélivet, sin karriär och livet i rockcirkusen.

Arrangören Björn Carlsson om ännu en konsertsommar på Västerås Officersmäss:

– Vi kör i stort sett på samma upplägg som tidigare. Vi har hittat ett bra sätt att jobba och det känns bra att säkra upp med tältet om vädrets makter inte är på vår sida.

Avslutningen på sommaren den 31 augusti kommer att ske med en repris av förra årets lyckade premiärupplaga av ”Smakfullt – Summer edition”, utomhusversionen av Västerås Tidnings mat- och dryckesmässa. 

Men innan dess alltså en hel del artister som förgyller sommaren på ”Mässen”.

– Förutom de redan bokade är flera andra svenska storheter på gång. Det känns som att det kommer att bli en bra sommar, säger Björn Carlsson.

Biljetter till de redan spikade konserterna släpps klockan 10.00 idag fredag på vasterasofficersmass.se.

Powered by Labrador CMS