HOV1 och Peg Parnevik kommer till Västerås Cityfestival i sommar.
HOV1 och Peg Parnevik kommer till Västerås Cityfestival i sommar.

HOV1 och Peg Parnevik klara för Västerås Cityfestival

Artistsläppen inför sommarens Cityfestival kommer med rask takt nu. Under torsdagen släpptes två nya artister – Peg Parnevik och publikfavoriterna HOV1.

Publicerad

Efter förra årets succé är det populära hiphop bandet HOV1 en av de mest önskade akterna bland festivalens följare. Samtidigt är det klart att även Peg Parnevik, med nytt spännande sound på svenska, kommer till årets Cityfestival.

Sedan debuten 2015 har HOV1 levererat, singlarna har sålt guld och platina, prestigefulla pris har kammats hem och fanskaran blir bara större och större. Med fem album och flera hundratals spelningar i ryggen åker de ut på turné igen med ett stopp på Västerås Cityfestival.

Peg Parnevik gjorde entré in i musikbranschen redan 2016. 2017 vann hon P3 Gulds pris "Årets Nykomling" och med hitsingel efter hitsingel har hon samlat ihop långt över 120 miljoner streams. Nu är Peg tillbaka med ett nytt sound på svenska där singeln "Misslyckad & Hatad" är först ut av flera kommande släpp.

– HOV1 har alltid varit önskade av våra följare och efter förra årets succéspelning är de fortfarande en av våra mest önskade akter till festivalen. Peg Parnevik är tillbaka med ett nytt sound och vi har fått en sneakpeak på hennes nya singlar som känns riktigt lovande, säger Alf Westerdahl, festivalgeneral Västerås Cityfestival i ett pressmeddelande.

Västerås Cityfestival arrangeras 29 juni till 1 juli. HOV1 och Peg Parnevik spelar på Mimerscenen fredag 30 juni.

Powered by Labrador CMS