Monika Mannerström Skog är ny musikproducent för barn och unga på Västmanlandsmusiken.

Hon ska få barn och unga att upptäcka musikens magi

Monika Mannerström Skog blir ny musikproducent för barn och unga på Västmanlandsmusiken. ”Ett hedersamt förtroende och uppdrag jag ser framemot att axla”, säger hon i ett pressmeddelande.

Publicerad Senast uppdaterad

Monika Mannerström Skog börjar sin anställning som musikproducent för barn och unga på Västmanlandsmusiken den 1 januari 2024, skriver Västmanlandsmusiken i ett pressmeddelande.

Hon kommer närmast från en liknande tjänst på Musik Västernorrland. Hon har tidigare i sitt yrkesliv verkat på Kungliga Operan efter solistdiplom i sång vid Kungliga Musikhögskolan.

Monika Mannerström Skog växte upp i Sollentuna och genom sin bakgrund som elev på Sollentuna Musikskola och Adolf Fredriks Musikklasser har hon insett vikten av att väcka ungas intresse i ämnet. 

– Jag vet av erfarenhet hur viktigt det är att barn ges möjlighet att upptäcka den klassiska musiken och musikens magi. Nu gläds jag över att bli del av Västmanlandsmusiken och där skapa förutsättningar till musikupplevelser för den yngre publiken, säger hon. 

Rikard Gateau, konstnärlig chef för Västmanlandsmusiken: – Med Monika får vi en erfaren och trygg person, som kommer att driva och utveckla vårt viktiga och rika arbete för och med barn och unga.

Powered by Labrador CMS