Nystart. Artisten Hannah Harvigsson fortsätter sin artistkarriär i Västerås – under nytt namn
Nystart. Artisten Hannah Harvigsson fortsätter sin artistkarriär i Västerås – under nytt namn

Hon satsar på en ny artistkarriär – från Västerås: ”Jobbat länge och hårt på att byta namn och profil”

Ny stad, ny karriär – och nya möjligheter. Malmöfödda artisten gör en nystart i Västerås. ”Det var dags nu”, säger Hannah ”Harvig” Harvigsson.

Publicerad

Den nya singeln som släpptes förra veckan heter ”Det är samma lika” och är en ”skånsk pop-karamell” enligt upphovskvinnan själv.

– Det är en modern medryckande poplåt som beskriver euforin av att känna sig älskad och accepterad trots sina brister. Ett tack och ett förlåt på samma gång.

Annars är det inte mycket som är samma lika i Hannah Harvigssons liv.

För snart ett år sedan förde kärleken henne till Västerås och ett nytt kapitel i 28-åringens liv började skrivas.

Efter att under tio år figurerat under artistnamnet Hanutten och spelat på mängder av livescener och drivit stora kulturprojekt runt om i Malmö och Skåne är det nu ”Harvig” som gäller.

Med ett delvis nytt sound.

– Jag har gjort folkpop tidigare, lite mer trallig. Men i takt med tiden så utvecklas man och jag blev sugen på att våga dra in lite mer elektroniska inslag men ändå ha kvar det organiska.

Hon har dessutom tagit steget att bjuda in andra i processen.

– Det handlar ju om att våga där också, men det blir alltid bättre när man är fler!

”Det är samma lika” är producerad tillsammans med Nils Aurell och Julius Marstorp.

– Det har varit ett jätteroligt samarbete, vi har jobbat både i Göteborg, Stockholm och Västerås och utvecklat soundet.

Hur känns det med allt det nya?

– Det känns jätteroligt. Jag har jobbat länge och hårt på att byta namn och profil, skapat en ny kostym för det jag vill uttrycka. Jag är ju fortfarande samma person, men nu i en annan förpackning. Det har varit en utmaning, men jag kände att det var dags nu.

Hannah Harvigsson trivs i Västerås, men tycker att livescenen kan bli bättre.
Hannah Harvigsson trivs i Västerås, men tycker att livescenen kan bli bättre.

Hannah Harvigsson – som arbetat mycket med frågor kring ungas psykiska hälsa och välmående, vilket också ofta speglats i hennes musik – har inte legat på latsidan sedan flyttlasset gick till Västerås förra sommaren.

– Det är så roligt att driva projekt. Så jag bestämde mig för att ta kontakt med folk och berätta att jag flyttat hit och vad jag gjort tidigare. Det är ju ingen som kommer och knackar på min dörr. Jag har nog varit lite ”jobbig”, men det tror jag är bra att vara ibland.

Det har bland annat mynnat ut i projektet ”Känslotåget”, som nyligen fått stöd av Region Västmanland och Chefsforum och görs i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan Västmanland.

– Vi är ju inga utbildade psykologer men kommer med egna erfarenheter med ett medmänskligt perspektiv och som använder kulturen och kreativiteten som verktyg.

Känslotåget kommer att åka runt i länet från i sommar och under hela hösten.

– Vi kommer att åka till 10–15 platser runt om i länet och hålla i workshops som kommer att bestå av kreativt skapande så som olika kreativa uppdrag, musik och film. Alla som deltar gör det på sina egna villkor och det är helt kostnadsfritt.

Det nya artistprojektet Harvig kommer parallellt att fortsätta under sommaren och hösten.

– Jag släpper en till singel under sommaren, sen ska jag jobba vidare med en ep som släpps i höst.

Planerna för 2024 är redan utstakade.

– Då ska jag bygga upp live-delen igen med spelningar. Jag har ett otroligt band som finns i Stockholm så det blir ju närmare nu när jag bor i Västerås.

Hon hoppas nå ut till en bredare publik med sin musik.

– Jag har inga tvivel på kvaliteten på det jag gör, det svåra är att nå ut. Jag är stolt över det jag gör och vill dela det med andra. Det är värt allt när någon annan kan relatera till det jag har skrivit om och att det betyder något, säger Hannah ”Harvig” Harvigsson.

Powered by Labrador CMS