Den 2 maj står Västerås kulturskolas tre ungdomsstorband på Foajéscenen i konserthuset för att bjuda på sina repertoarer inför publik.
Den 2 maj står Västerås kulturskolas tre ungdomsstorband på Foajéscenen i konserthuset för att bjuda på sina repertoarer inför publik.

Helkväll med kulturskolans tre ungdomsstorband på konserthuset

Tisdag 2 maj bjuds det på en helkväll med Västerås kulturskolas ungdomsstorband. – Det är jätteviktigt för ungdomarna att få spela på en riktig scen, säger Jenny Kristoffersson, musiklärare och en av de ansvariga för ungdomsstorbanden på Västerås kulturskola.

Publicerad

Västerås kulturskola har etablerat sig som en av Sveriges bästa och förnämsta kulturskolor för bland annat just ungdomsstorband.

Den 2 maj får Västeråspubliken chansen att lyssna till de unga musiklöftena.

– Vi har tre olika ungdomsstorband. Hothouse Hobgoblins är det yngsta, Teenitus mellanåldern och Västerås Ungdomsstorband det äldsta där de flesta har gymnasieålder. Så det kommer att bli tre olika akter under kvällen och även några medverkande sångare från kulturskolan, berättar Jenny Kristoffersson.

Nyligen deltog banden på den stora Blue House Youth Jazz Festival på konserthuset i Stockholm.

– Så vi är ”välrepade” och i bra form!

Som avslutning hölls även SM i storband och där placerade sig Hothouse Hobgoblins på en mycket hedrande bronsplats.

Hur viktigt är det för ungdomarna att få spela inför publik?

– Det är jätteviktigt på flera sätt. Det är kul för ungdomarna att få spela på en riktig scen, utanför kulturskolan, säger Jenny Kristoffersson.

Det är Jazzens Vänner som arrangerar kvällen den 2 maj på konserthusets Foajéscen.

Biljetter finns att köpa online på www.vasteraskonserthus.se eller i biljettkassan.

Powered by Labrador CMS