”Oktoberfest varje dag”. German Beer Hall öppnar i Lion Bars lokaler på Slottsgatan 6.

Här är nya öl- och matsatsningen i Västerås – German Beer Hall öppnar under Cityfestivalen

Lion Bar förvandlas till en ölhall – av tyskt snitt. German Beer Hall öppnar redan under Cityfestivalen i veckan. ”Vi har alltid haft en förkärlek för Västerås”, säger Lion Bars vd Abraham "Ibo" Cakir till Västerås Tidning.

Publicerad Senast uppdaterad

Det är Lion Bar, pub- och restaurangkedja som startade i Stockholm 1996 och efter flera om och men till slut landade i Västerås i början av 2023, som ligger bakom det nya konceptet. 

– Vi har alltid haft en passion för schnitzlar, korvar och goda tyska ölsorter. Nu sätter vi det i verklighet tillsammans med ett team av personer som skapat menyn och unikt valda drycker, skriver Lion Bars vd Abraham "Ibo" Cakir, i ett mejl till Västerås Tidning. 

Västerås har vi alltid haft en förkärlek för. Gästerna samt läget är magiskt och vi hoppas kunna erbjuda något unikt till staden

Visby var först ut i maj i år och med Västerås kommer det snart att finnas totalt fyra enheter med det nya konceptet när även Stockholm och Skellefteå ansluter.

Premiärkvällen sker kommande fredag 28 juni från 16.00 mitt under brinnande Västerås cityfestival.

Med bland annat livemusik i form av bandet Projekt D.

Bra tid att starta under festivalyran i Västerås? 

– Ja, det var inget att fundera över. Med cityfestivalen i full gång är det perfekt tid att öppna. Många glada gäster i rörelse och självklart vill vi gärna att man passar på och avnjuter god mat hos oss, fortsätter Cakir.

Varför blev det just Västerås? 

– Västerås har vi alltid haft en förkärlek för. Gästerna samt läget är magiskt och vi hoppas kunna erbjuda något unikt till staden. Responsen att vi öppnar har varit otrolig.

Vilka förhoppningar har ni?

– Vi hoppas att gästerna uppskattar vårt nya koncept. En lekfull restaurang med mycket gott att äta och dricka. 

Något av det som kommer att erbjudas hos German Beer Hall.

Berätta kort om konceptet. 

– Vi är en tysk, lekfull gastropub med fokus på schnitzlar, korvar och goda ölsorter. Menyn är kombinerad med vår handplockade korvmästare Artur Oziemkowski som numera är Food & Baverage Manager. Tillsammans med Artur har vi under en väldigt lång tid prövat fram dem bästa korvarna, paneringarna, tillbehören och ölsorterna. Allt för att menyn ska sitta perfekt. 

– Det kommer även finnas en liten korvkiosk under öppettiderna där gästerna kan köpa en god kvalitetskorv. Flera olika toppingar och såser ingår. Pretzelbröd är ju en självklarhet. 

Underhållning ska det också bli.

– Vi kommer ha livemusik vissa kvällar. Och självklart bär vår personal genuina Oktoberfestkläder. 

Prisnivån?

– Den kommer att vara rimlig och anpassad efter våra gäster. 49 kronor för en 0.4-litersejdel exempelvis. 

– Vi har givetvis även ölstövel i olika storlekar. För att beställa en 3-liters ölstövel kräver vi pant. Sko mot sko. Gästen lämnar ifrån sig egna sko för att få beställa denna unika ölstövel. 

Öppettiderna kommer att vara 16–02.

Lion Bar blir kvar i huset, men flyttar till nedervåningen.Powered by Labrador CMS