Samtliga finalister.
Samtliga finalister.

Här är finalisterna i Imagine Västmanland

Celia Svanström, December, Forever Now, Hay Fever, Hermanos, Hinkmat och Spinning Wheels. Där har ni de unga lokala musikerna som tagit sig vidare till regionfinalen i musiktävlingen Imagine.

Publicerad

Förra helgen var luften fylld av förväntan i Västerås konserthus när det var dags för Imagine Västmanlands deltävlingar. Sju finalister skulle valdes ut till regionfinalen den 16 april.

Imagine är en jurybedömd musiktävling för unga musiker mellan 13 och 21 år.

Det är även en plattform för unga musiker som vill utvecklas och bli peppade i sitt musicerande.

– Vi satsar på en bred genrebredd och välkomnar alla musikstilar, och ser alltid till att musikerna får uppträda med ljud och ljus i toppklass, säger Magnus Båge, musikproducent på Västmanlandsmusiken och projektledare för Imagine Västmanland i ett pressmeddelande.

Startfältet bjöd juryn på ett varierat program, alltifrån rock och klassiskt till singer-songwriters. I år var det fler band med.

– Det var en fantastisk stämning konserthuset och det var roligt att se ungdomarna kliva ut på scenen med pirr i magen och sen se glädjen och stoltheten hos dem efteråt.

Juryn, som i år bestod av Nicklas Hovberg, Irina Krjutjkova och juryordförande Lisel Naeslund bedömde bidragen utifrån fyra olika kriterier – musikalisk kvalitet, framträdande och kommunikation, originalitet samt förberedelse.

De bidrag som gick vidare till regionfinalen är Celia Svanström, December, Forever Now, Hay Fever, Hermanos, Hinkmat och Spinning Wheels.

– På regionfinalen i april tävlar bidragen inför publik och det är fri entré så kom och heja fram era favoriter till vinst. Den som vinner regionfinalen får en plats i Imagine Swedens riksfinal som i år är i Nyköping.

Powered by Labrador CMS