Skapande dans. Förra årets Västmanlands-vinnare, västeråsaren Desirée Mwepu, gästar under kvällen med två egna koreografier.

Framtidens koreografer tävlar om riksfinalplatser i konserthuset 

Det kommer att bjudas på kreativitet utöver det vanliga på söndag när unga talanger kämpar om en plats i riksfinalen av ”Skapa dans”.

Publicerad

På söndag från klockan 18.00 hålls regionfinalen av den nationella koreografitävlingen för unga dansare. Tävlingens syfte är att uppmuntra ungdomar till eget dansskapande och att ges en kreativ möjlighet att kunna visa sin koreografi inför publik samt bli bedömd och få feedback av en professionell jury. Deltagarna tävlar med olika danstilar och konstnärliga uttryck.

– Det är första gången som regionfinalen äger rum här. Det är en energifylld koreografitävling för unga talanger mellan 14 och 22 år, berättar Malena Engström, producent på Västmanlandsmusiken.

Hon upplyser vidare att det är fri entré för ungdomar upp till 18 år, studenter, arbetslösa och pensionärer.

– Kom och upplev en spännande kväll fylld med kreativitet och talang och peppa de unga dansarna när de framför sina unika koreografier på den stora scenen.

Västeråsaren Desirée Mwepu, 2023 års vinnare av regionfinalen och riksfinalens mottagare av hederspriset, gästar söndagsaftonen i konserthuset med två egna koreografier.

Powered by Labrador CMS