Live. Västeråsbandet Buddha Boys står för musikunderhållningen under disco-disco.

Buddha Boys och disco-disco i klassiskt Café Blanché-koncept

Lokala Hjälpen har knappt avslutat sin stora julinsamling 2023 innan insamlingsåret 2024 rivstartar med ett Disco-disco på O’Learys under trettondagsafton. ”Vi tänker att vår målgrupp är hemma eller i fjällen och tar det lugnt med familjen över jul och nyår, för att sedan starta det nya året med att partaja med oss”, säger Lokala Hjälpens Staffan Braw.

Publicerad

Med ett uppehåll under pandemin är det nu tredje gången på fyra år som Lokala Hjälpen bjuder in sin ”vuxna målgrupp” till O’Learys och ett Disco-disco på trettondagsafton, denna fredag. 

Ett begrepp och udda välgörenhetskoncept som började med en återförening på Café Blanche för drygt tio år sedan. Ett Café Blanche som Lokala Hjälpens grundare Staffan Braw i sin tur var med och startade under det glada 80-talet.

– Vi krånglade inte utan spelade musik som alla kände igen, ofta toppat med partyinspirerade liveband och möjligheten till lite mat innan – precis som nu, säger han, och fortsätter: 

– Därför är vi extra glada att denna gång ha med oss Buddha Boys som även de, likväl som O'Learys, ställer upp helt pro bono så att alla kvällens intäkter kan gå till vårt arbete med att hjälpa dem som hjälper. 

Det populära och dansvänliga niomanna-livebandet Buddha Boys startade redan 1983 och höll bara på till 1986 efter några bejublade gästspel med bland andra Eldkvarn, Mikael Wiehe och Dr Feelgood. Återförening skedde 2018.

– Efter ett väldans långt uppehåll övertalade Staffan oss att medverka på Lokala Hjälpens (då Företagsvolontärernas) ”Nutida Musik-gala” 2018. Sedan dess har vi trampat på och giggat kontinuerligt om än inte varje vecka, konstaterar Thomas Wahl, en av bandets nio medlemmar.

Hela idén med Lokala Hjälpens aktiviteter är att skapa pengar och förutsättningar för hjälporganisationers arbete i Västerås.

Målgruppen för Disco-disco är mogen med det lite humoristiska kravet att barn under 40 år endast göre sig besvär i målsmans sällskap. Men det är inget som avspeglar sig i trycket på dansgolvet, enligt kvällens discjockey Carl-Fredrik Zetterman.

– Jag har ju jobbat en del på Lokala Hjälpens event och slutar aldrig förvånas över hur vår publik orkar hålla igång. Men med tanken att det bara spelas hits, och att alla ska känna igen och vilja dansa till varenda låt, är ju lika enkel som inbjudande, säger dj:n. 

Trettonaftonskvällen på O’Learys inleds med förfest 18.30, klockan 21.00 drar det stora partyt igång.

Biljetter och mer info här

Powered by Labrador CMS