Hur stor chans har VSK att avancera den kommande säsongen?

Västerås SK är en anrik klubb som under årens gång har visat sig vara en kraft att räkna med. En stor del av deras historia har utspelat sig i Superettan, men de har även varit i Allsvenskan i fyra säsonger. Under de senaste åren har de dock varit ganska heta, och nu är frågan; kommer de att avancera till Allsvenskan under den kommande säsongen?

DET HÄR ÄR EN ANNONS FÖR MR GREEN

Möjligheterna ser ganska bra ut för VSK

Förra säsongen slutade VSK på 9:e plats, vilket är strax under mitten av tabellen. De vann endast 10 av 30 matcher, men många av deras vinster kom sent under säsongen. Deras form blev bättre sent under säsongen, vilket väcker frågan; kommer de att prestera bättre under den kommande säsongen?

Det är en fråga som är ganska svår att svara på. Spelbolagen har dock en åsikt som ofta ligger ganska nära sanningen, därmed kan du ta en titt på detta och slänga in en bet on football av någon typ om du känner att du vill öka spänningen i takt med att du tittar på den fotboll som du föredrar.

En annan viktig faktor att titta på är klubbens transferaktiviteter. Västerås SK har under den senaste tiden värvat några nya spelare med erfarenhet från högre nivåer, något som mycket väl kan förstärka truppen. Klubben har också behållit flera av sina viktigaste spelare från förra säsongen, vilket ger en stabil grund för laget att bygga på.

Mycket måste dock förbättras

Även om VSK har spelat ganska bra under den senaste tiden är det mycket som måste förbättras om de vill avancera till Allsvenskan under den kommande säsongen. Nedan är exempel på saker som måste förbättras:

De måste förvalta sina lägen

Förra säsongen gjorde VSK 50 mål och släppte in 49. Trots att de gjorde fler mål än många av lagen som presterade bättre totalt sett, missade de många chanser som mycket väl kunde resulterat i bättre slutresultat.

Om de ska lyckas avancera till Allsvenskan måste de därmed se till att de faktiskt förvaltar sina chanser, samt att de även producerar mer chanser än de andra lagen. Annars är det svårt att avancera.

De måste vinna fler matcher

Den stora anledningen till att Västerås hamnade så långt ner i tabellen förra året är för att de helt enkelt inte vann tillräckligt med matcher. Att vinna 10 av 30 matcher är på tok för dåligt, och måste förbättras om de vill ha en möjlighet att avancera nästa säsong.

Trelleborg som slutade på 4:e plats gjorde faktiskt färre mål, samtidigt som de släppte in lika många mål. Därmed är det tydligt att det är avsaknaden av vinster som sabbade Västerås chanser den förra säsongen.

De har dock valt att förstärka flera offensiva positioner i laget, vilket kan vara det som gör skillnad nästa säsong.

Det skadar inte att göra försvarsspelet ännu bättre

Även om försvarsspelet möjligtvis inte var den svaga punkten den förra säsongen, skadar det absolut inte att förbättra det. Om de kan släppa in färre mål under den kommande säsongen har de bra förutsättningar för att ta sig upp till den övre halvan av tabellen, och om de lyckas kombinera detta med de andra punkterna kan de mycket väl nå avancemang till Allsvenskan.

Sent under 2022 värvade de exempelvis mittbacken Umit Aras från Dalkurd, och kan mycket väl vara det som behövs för att laget ska kunna täppa till backlinjen under den kommande säsongen i Superettan.

De måste ha rejält med tur

Låt oss prata klarspråk. Om ett lag som Västerås SK ska lyckas ta sig till Allsvenskan nästa säsong måste de ha en stor dos tur. Deras lag är inte riktigt bra nog att spela i Allsvenskan just nu, därmed krävs det att bollarna studsar i deras riktning om de ska lyckas ta sig till den högsta ligan. De måste även hålla sig fria från skador.

Powered by Labrador CMS