ANNONS

De största sporthändelserna i Sverige

2021 har varit ett år med stora sporthändelser, och vi har fått njuta av både friidrott i absolut världsklass och ett dramatiskt fotbolls-EM som hade allt vi hade kunnat önska oss. Nya rekord har slagits, andra har tangerats. Gränser har sprängts och idrottsmän och idrottskvinnor har gjort det omöjliga. Vilken sporthändelse har varit din favorit? Nu när hösten nalkas drar en ny idrottssäsong i gång. Det är vintersporterna som står för dörren och med dessa en helt annan typ av dramatik. Här är Sverige av världsklass, så häng med på snacket inför de stora svenska sporthändelserna framöver.

Publicerad

DET HÄR ÄR EN ANNONS FRÅN SPELTIPS

Sporter utomhus

Vintersäsongen är ju såklart spännande för oss svenskar, eftersom vi nästan alltid har chans att ta ett eller ett par guld i de olika mästerskapen som går av stapeln under vintern. Vintern 2022 är dessutom en OS-vinter, och i februari är de olympiska vinterspelen förlagda till Beijing, Kina. Att lägga några bets eller spel på damernas längdåkning kan vara intressant så här på förhand. Spana in nya topptipsförslag varje dag under vintern och pröva lyckan. Längdlandslaget är redan uttaget, och vi hittar kända profiler som Charlotte Kalla, Linn Svahn och Frida Andersson, men vilka som får en OS-plast vet inte förrän uttagningarna är klara en bit in på säsongen. Vi håller tummarna att Kalla är tillbaka i form och kan prestera som vi är vana vid att se henne.

Det är först efter OS som svenskarna gör upp internt med SM-veckan i Piteå. Dessa tävlingar äger rum i mars och då får vi se flera av de svenska stjärnorna live. U-SM hålls ungefär samtidigt som OS, vilket innebär att vi kan följa nya förmågor i mästerskapet på hemmaplan parallellt med OS-tävlingarna i Kina.

Tillsammans med längdskidåkning är det ju framför allt alpin skidåkning och skridskor som man förknippar med utomhusaktiviteter på vintern.

Inomhussporter

Den svenska ishockeyligan SHL har just dragit i gång, och om du inte orkar följa varje match hela året kan du vänta tills slutspelet inleds i mitten av mars nästa år. Det är då allt kommer att stå på spel för de kvarvarande lagen och den verkliga dramatiken börjar. När SHL är färdigspelat är det dags för ishockey-VM. Mästerskap spelas i maj och värdlandet är Finland, så det är nära nog hemmaplan för Tre Kronor.

Även innebandyn har dragit i gång, och i denna sport är Sverige världsledande inom både på damsidan och herrsidan. Dam-VM kommer att gå av stapeln i Sverige under november/december och 2020 års uppskjutna herr-VM kommer troligtvis också att spelas under vintern. Båda mästerskapen kommer gå av stapeln i Finland om allt går enligt planerna. Till dess kan du följa dramatiken i de inhemska ligorna, där både damerna och herrarna har intressanta säsonger framför sig.

Sammanfattningsvis är det de klassiska vintersporterna som kommer att dominera TV-tiden i vinter, och eftersom svenska alteter är framgångsrika i dessa, blir det hela mycket roligare. Missa inte heller andra klassiska idrottsevenemang som upplösningen av Allsvenskan i december, Svenska rallyt i februari och Vasaloppet, traditionsenligt, första helgen i mars!


Powered by Labrador CMS