Nationell satsning engagerar katthem i hela Sverige

Under vecka 43 går den sjätte upplagan av Hemlösa katters vecka av stapeln. Ett av de medverkande katthemmen är Huskatten i Västerås.

Publicerad

Nästa vecka är det återigen dags för Hemlösa katters vecka, för sjätte året i rad. Under vecka 43 kan den som vill donera kattmat till hemlösa katter i sin lokala butik. Bakom temaveckan står kattmatsproducenten Mjau från svenska Vårgårda.

"Utöver att samla in mat och underlätta för Sveriges katthem, är syftet med veckan att belysa Sveriges största djurskyddsproblem: hemlösa katter. I Sverige finns idag över 100 000 hemlösa katter. Deras liv kantas av sjukdomar, olyckor och brist på mat. Katthemmen som anstränger sig till det yttersta för katternas överlevnad är dock många. Nu engagerar sig hela 74 av dessa katthem i Hemlösa katters vecka genom att ställa ut insamlingslådor i sin lokala butik.", skriver Mjau i ett pressmeddelande.

I Västerås medverkar katthemmet Huskatten, och några mil bort är Arboga Katthem.

– Katthemmen, som ofta drivs ideellt, behöver gåvor och donationer för att gå runt. Därför är det underbart att se att viljan från allmänheten att hjälpa är så stor! Under Hemlösa katters vecka gör vi det enkelt för kattälskare att stötta sitt lokala katthem, genom matdonationer i sin lokala butik, säger Lisa Müller, marknadschef på Mjau kattmat.

2020 inledde Mjau ett samarbete med Granngården. Butikskedjan har över 100 butiker över hela Sverige, och flertalet av dem placerar ut en insamlingslåda under veckan. Tack vare detta blir initiativet större och kan mätta fler kattmagar.

– Vi på Granngården är stolta över att kroka arm med Mjau, och stötta deras initiativ Hemlösa katters vecka. Vi har butiker över hela landet, vilket gör det möjligt att sprida ut insamlingslådorna från norr till söder, och hjälpa fler katter, säger Camilla Lantz, Nordic Category Manager på Granngården.

Powered by Labrador CMS