Arrangörer. Åsa Wallin på Arbetsförmedlingen i Västerås och Rickard Nordberg på Västerås stad. Foto: Sofie Tejre

”Personliga möten är nyckeln till en bra rekrytering”

Snart dags för Rekryteringsmässan i Västerås igen. Platsen som har blivit en given mötesplats för arbetsgivare, utbildningssamordnare och arbetssökande. – Vi tror att det personliga mötet är nyckeln till bra rekrytering, säger projektledarna Åsa Wallin och Rickard Nordberg.

  • Publicerad 14:05, 13 jan 2019

Hålls 13 februari på ACC

Vad? Rekryteringsmässan, ett samarbete mellan Västerås stad och arbetsförmedlingen.

Var? Aros Congress Center i Västerås

När? 13 februari 12.30–16.30

Mer: www.rekryteringsmassan.se

En nyhet för i år – då mässan hålls för 17:e året – är att tydligare belysa den utmaning som många företag har idag med den kompetensbrist som råder inom många yrkesområden.

– Vi kommer att ha en branschindelning i hopp om att göra det lättare för besökare att orientera sig och skapa bättre strukturerade ytor i mässlokalen. Vi har dessutom en ny hemsida som länkar bättre mot utställarna och gör det möjligt att marknadsföra sitt företag och tjänster bättre, berättar projektledarna Åsa Wallin från arbetsförmedlingen och Rickard Nordberg, Västerås stad.

Förhoppningen är att intresset därmed ökar hos besökarna att välja utbildning om man inte har den kompetens som efterfrågas.

I år liksom de två senaste åren håller Rekryteringsmässan till på Aros Congress Center.

– Det har absolut blivit ett lyft sedan vi flyttade till ACC, det ligger mer centralt och har en ljusare och finare miljö.

Projektledarna hoppas på att antalet utställare blir ungefär detsamma som fjol, runt 100 stycken. Liksom besökarantalet, som 2018 var cirka 4 500.

Kan inte den sjunkande arbetslösheten påverka besöksantalet?

– Arbetsmarknaden är god så arbetsgivarna konkurrerar mer om alla resurser. Arbetsgivarna får lov att tänka i lite nya banor, man kanske behöver ta en person som inte helt uppfyller profilkraven utan att man får ha lite upplärningstid inräknat.

Det är 17:e året som mässan hålls nu – varför tror ni att konceptet har hållit och blivit så lyckat under så många år?

– Vi tror att det personliga mötet är nyckeln till bra rekrytering. Det är ett enkelt tillfälle att nå flera nya kontakter samt eventuellt nya anställda. Det är också en möjlighet att höra om utbildningsvägar man annars kanske inte kände till. Stor del av dagens rekrytering sker först och främst via papper och formulär, en rekryteringsform som inte är anpassat för alla. Via personliga möten har vi sett att fler människor får chansen som annars kanske skulle valts bort, säger Åsa Wallin och Rickard Nordberg.

Varför ska man besöka Rekryteringsmässan?

– För att få möjlighet till en förändring i sitt liv. Skapa nya kontakter, utöka sina chanser till att få jobb eller yrkesvägledning genom personliga möten och upptäcka nya utbildningsvägar.

Populärt. Årets Rekryteringsmässa var välbesökt och lockade många arbetssökande som hoppades kunna hitta arbete. Foto: Sofie Tejre

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

SOMMAR

Sätra Brunns sommarkonserter sätter Västmanland på musikkartan

I drygt 15 år har Sätra Brunn bjudit in till fest med sina populära sommarpubar och sin musikunderhållning. I sommar är det dags igen – med en bättre uppslutning av artister än någonsin. Stora namn...onsdag 10/7 20:06

BYGGA NYTT

Experten: Så blir din husdröm verklighet

”Tomten styr vilket hus man kan bygga” Vad ska man tänka på när man ska bygga ett nytt hus? Vad är viktigast och varför har husen i ett kvarter ofta samma färg på fasaden? Experten Lars Morell från Fiskarhedenvillan svarar på dessa frågor...onsdag 20/2 13:47

Ute eller inne – här är årets hustrender enligt experten

Stora eller små fönster? Vilken färg ska fasaden ha? Vilken ytterdörr ska man välja? Tobias Holmberg på Intressanta hus guidar oss igenom hustrenderna för 2019.söndag 17/2 8:09

Västeråsfamiljen byggde sitt drömhus

Här delar de med sig av sina nybyggartips Att hitta sitt drömhus kan vara svårt och ta tid. Familjen Berg/Back valde istället att bygga det själva. Genom att utgå från en planlösning de gillade ritade de om huset så det passar familjens...lördag 16/2 8:53

QUIZ

Nu är musikfesten igång – testa dina Mello-kunskaper

QUIZ: Vad kan du om Västeråsbidragen i Melodifestivalen? 2019 års Mellocirkus har varit igång under några veckor och ikväll kliver Västerås egen Anton Hagman upp på scenen. Under åren har ett antal västeråsare varit med och satt färg på tävlingen, inte...lördag 23/2 20:10

E-TIDNING