Missbruksmottagningen i Västerås flyttar till Norra Källgatan. Foto: Jonas Edberg
Missbruksmottagningen i Västerås flyttar till Norra Källgatan. Foto: Jonas Edberg

Missbruksmottagningen flyttar – och byter namn

Den 7 april flyttar Missbruksmottagningen och stadens 12-stegsbehandling på Norra Källgatan 22. I samband med flytten byter man också namn till Claudiamottagningen. - Begreppet missbruk är föråldrat och används inte längre inom arbetsområdet. Vi vill ha ett namn på verksamheten som bättre representerar det vi står för, säger Marita Sivén, ansvarig chef.

Publicerad

Det nya namnet, Claudiamottagningen, är inspirerat av en framgångsrik professor inom beroendeforskningen vid namn Claudia Fahlke som dog sommaren 2020.

– Vi vill hylla henne och hennes arbete genom att döpa verksamheten efter henne, säger Marita Sivén i ett pressmeddelande.

Hos mottagningen kan den som har ett skadligt bruk eller ett beroende av droger, alkohol eller spel om pengar få hjälp i form av individuella samtal, bokade drogtester och behandling i grupp. Mottagningen vänder sig också till anhöriga till personer med missbruk.

Även stadens 12-stegsbehandling flyttar till de nya lokalerna.

Så kontaktar du Claudiamottagningen

• Om du är hemmahörande och bor i Västerås kan du få hjälp på mottagningen med ditt skadliga bruk eller beroende. Ta kontakt med Socialtjänsten genom att ringa 021-39 00 00 och välj knappval 4. Genom Socialtjänstens mottagning för vuxna kan du ansöka om att få en utredning och ett biståndsbeslut enligt Socialtjänstlagen som ger dig rätt till hjälp.

• Claudiamottagningen erbjuder även dig som vill möjlighet att få fem kostnadsfria råd- och stödsamtal. Då hör du av dig till mottagningen på telefon 021-39 25 59 varje vardag mellan kl. 08.30 - 09.30 eller missbruk.oppenvard@vasteras.se.

• 12-stegsbehandlingen når du på telefon till 021-39 16 69 eller 021-39 26 77. Det går också bra att skicka ett mejl till carl-johan.skog@vasteras.se eller agnetha.from@vasteras.se.

Powered by Labrador CMS