Fanny Andersson Wenngren står som en av finalisterna till 2023 års Sveriges Mästerkock. Ikväll avgörs det vem som avgår med segern.
Fanny Andersson Wenngren står som en av finalisterna till 2023 års Sveriges Mästerkock. Ikväll avgörs det vem som avgår med segern.

Ikväll kan Fanny från Västerås bli Sveriges Mästerkock

Nu är det dags, i kväll avgörs det vem som vinner Sveriges Mästerkock. En av de två finalisterna är Fanny Andersson Werngren från Västerås. ”Om jag skulle vinna så är det äran som jag skulle räkna som riktigt stor”, säger hon.

Publicerad

Under semifinalen där det skulle utses vilka två av Fanny Andersson Werngren, Nazuk Turdieva och Stefanie Forsberg Gonzalez som skulle gå till final gick Nazuk Turdieva direkt vidare och Fanny och Stefanie fick slåss om den sista åtråvärda finalplatsen i en elimineringstävling där Fanny tog hem segern.

För Fanny som tidigare sa till Västerås Tidning att hon alltid varit intresserad av mat och följt programmet så är det fantastiskt att vara i final.

– Det är såklart jättebra. Det har varit en tuff resa dit och finalen har hela tiden varit ett klart mål. Man måste tro på sig själv, annars har man inte i tävlingen att göra, säger hon.

Men det har inte alltid varit en dans på rosor.

– Det har varit mycket jobbigt mentalt, till exempel när kompisar åker ut. Och så gick min svärmor bort, då var det jättejobbigt och det avsnittet i tävlingen var väldigt tufft att spela in.

Tröttheten var stundvis också jobbig.

– När vi åkte till Åland och spelade in var det storm på vägen dit så vi fick inte sova så mycket, då var alla ganska slut och inte alls så glada som vi ser ut på tv, skrattar hon.

Fanny lagar gärna mat utomhus.
Fanny lagar gärna mat utomhus.

Hennes framgångar i köket tror hon mycket beror på att hon är strukturerad och ordningsam.

– Och så är jag är bra på uppläggningar och ganska snabb. Jag visste att jag var snabb, men att jag var så snabb, det trodde jag inte, säger hon.

Det bästa med hela upplevelsen med Sveriges Mästerkock tycker hon är de vänner hon fått.

– I år var vi ett riktigt glatt gäng. Jag tycker om allihopa väldigt mycket.

Det har även varit bra att få möjligheten att servera mat åt juryn, jag har fått så mycket bra feedback vilket är värt så mycket.

Fakta:

Namn: Fanny Andersson Werngren

Ålder: 26

Familj: Familj i Småland samt sambon Martin och hunden Beu i Västerås

Bor: Öster Mälarstrand

Gör: Hjälper till i butiken på vårt båtvarv och jobbar i en butik i stan

Intressen: Matlagning, båtliv och vår hund

Favoritmat: Pasta överlag och lite finare vardagsmat

Vinsten ger förutom äran, en statyett, ett kokbokskontrakt och en prissumma på 250 000 kronor. Och för Fanny är det framför allt äran som är viktig.

– Om jag skulle vinna så är det äran som jag skulle räkna som riktigt stor. Sen att få skriva en kokbok är förstås kul och pengarna står förstås också högt. Men äran är viktigast.

I framtiden hoppas hon på möjligheten att kunna jobba med mat.

– På något sätt, om det blir i en restaurang eller på sociala medier, så vill jag verkligen få jobba med mat. Det är något jag brinner för och jag hoppas på att jag får något riktigt bra erbjudande framöver.

Programmet sänds på TV4 klockan 20.00 ikväll.

Powered by Labrador CMS