USA-band. Bad Wolves är en guldklimp i line upen till Västerås Rockfest som arrangören länge föröskt boka. Foto: Pressbild

Internationell prägel över årets upplaga av Västerås Rockfest

Dags att höja volymen igen i bandyhallen. Västerås Rockfest brakar loss 15 oktober. Bättre och större än någonsin enligt arrangören. – En sån här bra lineup med internationella artister har vi aldrig haft i Västerås tidigare, säger Thomas Norberg från Karlsson&Norberg.

Publicerad

Fjärde upplagan av Västerås Rockfest i ABB Arena Syd ser ut att överträffa tidigare upplagor – inkluderat förra årets lyckade tillställning.

– Då var det äntligen fullt blås igen efter pandemin och vi satte publikrekord, berättar Thomas Norberg.

Till denna upplaga har uppställningen förstärkts med internationella akter. Arrangören är särskilt nöjd med en av dessa – amerikanska Bad Wolfs.

– Vi är ju stora fans själva! Vi har gjort förfrågningar tidigare och varit nära att göra klart bokningen, men problemet är att de inte gigat så mycket i Sverige. Nu var det perfekt tajming med deras stora arenaturné i Europa med Volbeat som startar bara några dagar efter Västerås Rockfest.

Internationellt blir det även i form av finska veteranerna Stratovarius.

– Vi är otroligt nöjda med bokningarna, vi har aldrig haft en starkare lineup. Det är framför allt en bra blandning också som vi är extra nöjda med, säger Thomas Norberg.

På plats kommer även som tidigare foodtrucks att finnas, liksom tatuerare och en hel del merchförsäljning.

– Det ska vara en helhetsupplevelse även om vi blir begränsade när det är inomhus. Men vi har försökt maxa och det känns skitkul att köra igen.

Nestor är ett av totalt åtta band som uppträder på de två scenerna under Västerås Rockfest. Foto: Pressbild

Västerås Rockfest

När: 15 oktober, dörrar öppnar 17.00

Var: ABB Arena Syd

Vad: Två scener, foodtrucks, kalla drycker, utställare

Band: Stratovarius | Bad Wolves | Scar Symmetry | Orbit Culture | Hardcore Superstar | Nestor | The Night Flight Orchestra | Hulkoff

Biljetter: Tickster.com

Powered by Labrador CMS