"Det kändes att det var en högre nivå"

I lördagens match mot Lillån saknade Surahammars IBF sin ordinarie målvakt Martin Byman. I stället debuterade den 17–årige talangen Erik Wallin mellan stolparna. Den reslige målvakten skulle vara inblandad i en direkt avgörande räddning när Sura vann över Lillån med 8-6.

Publicerad

För första gången den här säsongen saknades Suras pålitlige målvakt Martin Byman. I hans frånvaro släppte Sura fram den 17–årige talangen Erik Wallin som inför den här säsongen anslöt till ”brukslaget” från IBF Västerås.

– Det var tufft och det kändes att det var en högre nivå. Jag tycker att vi gör en bra match och jag är nöjd med min debut, det kändes bra.

Hur kändes det i sista delen av tredje perioden då Lillån började kasta in bollar på mål?

– Det var tufft och riktigt jobbigt, men jag tycker att vi täckte ner skotten bra. Vi sätter vårt låga försvar riktigt bra, vi spelar destruktivt och låter dem skjuta utifrån och jag tycker att vi gör det bra.

Vid ledning 6–5 gör du en fantastisk räddning som är smått matchavgörande, kan du beskriva räddningen?

– Bollen går bakom mål och ut vid min andra stolpe, och jag känner bara att han har läge att skjuta. Så jag slänger mig bara och hinner över. Det är alltid skönt att vara med och sedan att man gör något avgörande i matchen som resulterar i vinst är självklart kul.

Hur ser du på framtiden då du har stått i skuggan av förstemålvakten Martin Byman?

– Byman har tagit hand om mig bra, sagt att jag ska ta det lugnt och göra min grej och göra det bästa jag kan. Sedan har Byman varit en riktigt bra mentor till mig.

Hur känns det att ha tagit steget över till Sura och division 1?

– Det känns bra men man är lite nervös då man inte vet hur det är på den här nivån. Jag har gjort det bra och känner att jag utvecklats mycket, det mycket till hjälp av bra lagkamrater, bra tränare och att Byman tagit hand om mig. Det känns riktigt bra att jag tagit det här steget, avslutar en nöjd Erik Wallin.

Powered by Labrador CMS