Foto: STEFAN LINDGREN×1 / 2Visa bildtextBild 1 av 2

Ödesminuterna fällde Rönnby

Västerås Rönnby höll jämna steg med serieledande KAIS Mora. Men Mora var effektivare och vann med 4–2 efter att man ryckt åt sig en 3–0 ledning i första perioden.

Publicerad

Västerås Rönnby har visat upp en stabil form under 2018. Ikväll fick man dock se sig besegrade av Mora som visade varför man leder serien. Rönnby gjorde en fin insats men föll tyvärr samman under slutdelen av första perioden och det var något som serieledarna utnyttjade skoningslöst.

– Jag tycker att vi gör en jättebra match men vi blir straffade mot ett bra lag som utnyttjade våra små misstag. Vi hade några lägen och hade kunnat ställt till det lite mer för dem, men en eloge till tjejerna för vi står upp jättebra mot serieettan, säger Rönnbys tränare Jimmy Gunnstedt.

Med facit i hand kändes det som att det var i slutet av första perioden som ni tappade matchen, vad var det som hände?

– Vi sa att ska de göra mål ska de få slita för dem, vi ska inte bjuda på så enkla mål och framför allt inte i vårt powerplay. Det är alldeles för lätt och det får inte ske. Men det var mycket som var bra i den här matchen där vi stör dem mycket och det ska vi ta med oss som en bra boost och köra vidare på.

Vilka bitar i spelet är du mest nöjd med?

– Det är framför allt vårt försvarsspel förutom de små misstagen som vi gör. Men i det stora hela tycker jag att vårt försvarsspel var riktigt bra. Men vi skulle nog ha vänt lite mera på dem och fått fler spelvändningar. Istället höll vi i och skapade trygghet och det är inget fel det heller, avslutar Jimmy Gunnstedt.

MATCHFAKTA

Västerås Rönnby – KAIS Mora 2–4 (0–3, 1–1, 1–0)Målskyttar Rönnby: Elin Björkman, Jonna Sjöberg

Powered by Labrador CMS