IBF Västerås nyförvärv Daniel Reinholdsson (16) har precis fastställt slutresultatet till 7–5. Foto: STEFAN LINDGREN

IBF Västerås vann premiären i innebandyettan

IBF Västerås såg ut att gå mot en klar premiärseger i herrarnas division 1 västra i innebandy. Men efter en stark slutperiod av gästande Arvika blev det nerv i matchen i Bombardier Arena. När matchen stod och vägde klev IBF:s nyförvärvet Daniel Reinholdsson fram och avgjorde. – Jag hade det lite studsigt lite tidigare så det var skönt att sätta spiken i kistan, säger matchvinnaren till Västerås Tidning.

Publicerad

IBF Västerås visade under de två inledande perioderna att man kommer att bli att räkna med den här säsongen. Med ett stort bollinnehav och starkt försvarsspel gled man upp i en 6–1 ledning efter två spelade perioder.

I tredje perioden satsade gästande Arvika allt framåt och fick snabbt utdelning. Detta verkade lamslå Västerås då man tappade allt som man gjort bra i de två tidigare perioderna. Arvika kröp närmare och närmare innan hemmalagets Daniel Reinholdsson kunde sätta matchavgörande 7–5 med mindre än två minuter kvar av matchen.

– Vi gjorde det ganska bra i början men sedan slappnade vi av och bjöd in dem i matchen. Vi har haft samma tendens under försäsongen där vi blir lite bekväma och då släpper vi in lite skitmål, säger Daniel Reinholdsson.

Arvika kröp närmare och närmare, hur nervöst var det där i slutet?

– Jag tror att det var mer nervöst för publiken, vi var ganska säkra. Men det är små marginaler som avgör, de hade många bra chanser i slutet som de hade kunnat göra kvittera på, men vi gjorde 7–5 istället.

Du är ny i klubben inför den här säsongen, hur skönt var det att få inleda med att avgöra premiären?

– Det var skönt! Jag hade det lite studsigt lite tidigare så det var skönt att sätta spiken i kistan.

Vad har ni för målsättning med årets säsong?

– Vi ska gå till kval, sedan får vi ta det match från match därifrån.

Vad säger du om årets trupp?

– Det är en bra trupp, de har vi. Just nu har vi lite otur med skador men vi har en så bred trupp att vi ska vara med där uppe ändå.

Vad kan man förvänta sig för spel av er?

– Vi spelar på tre hela femmor och vill ha fart och fläkt, sedan har vi bra kvalité på alla tre femmorna. Vi vill spela en rolig innebandy, avslutar en nöjd Daniel Reinholdsson.

Foto: STEFAN LINDGREN
Foto: STEFAN LINDGREN

MATCHFAKTA

IBF Västerås–Arvika 7–5 (2–1, 4–0, 1–4)

Målskyttar, IBF: Gustav Ferngren, Jonathan Lundkvist, Casper Lanehed, Jesper Rönnqvist, Jesper Lundkvist, Simon Wesslund och Daniel Reinholdsson.

Powered by Labrador CMS