Foto: Stefan Lindgren/Arkiv

IBF Västerås makalösa vändning gav serieledning

IBF Västerås tog under lördagen sin sjätte raka seger i innebandyns division 1 västra svealand. Men efter halva matchen var Västerås i underläge med 0–3 innan man kunde vända och vinna med 8–5 över Hagfors.

Publicerad

IBF Västerås har haft en stigande form under hösten. I lördagens drabbning med Hagfors var man illa ute efter halva matchen, men tränaren John Kvist var aldrig orolig.

– Det kändes som att bara vi fick komma igång och spela fem mot fem skulle vi lösa det där. I fem mot fem spelet var det inget snack om vilket som var det bästa laget. Jag tyckte att domarna blåste sönder matchen, det var alldeles för många utvisningar för bägge lagen, säger Västerås tränare John Kvist och fortsätter.

– När vi väl kom igång orkade inte Hagfors.

Ni gjorde sex raka mål, vad säger du om vändningen som ni gjorde?

– Vi gör en avslutning på andra perioden där vi gör en del mål och vi började få utdelning på vårt spel. Vi är tunga när vi får tugga på med tre kedjor och Hagfors spelade på två i hela matchen, de orkade helt enkelt inte stå emot.

Ni vann och Lockerud Mariestad förlorade sin match i helgen, det innebär att ni tar över serieledningen, dina tankar om det?

– Ja det är trevligt och det hade man kanske inte väntat sig. Innan förra omgången gick vi upp på en andra plats utan att ha spelat och nu tog vi serieledningen vilket är jättekul. Det känns bra att vi ligger med där uppe när halva serien börjar att närma sig.

Vad är nyckeln till er fina form?

– Vi har väldigt mycket spelare i truppen för tillfället. Då kan vi trycka på under träningarna och få upp tempot i allt vårt spel och då ger det effekt på match, avslutar John Kvist.

MATCHFAKTA

IBF Västerås – Hagfors IBS 8–5 (0–2, 3–1, 5–2)Målskyttar IBF Västerås: Jonathan Lundkvist 2, Linus Mild 2, Tobias Landell, Daniel Karlsson, Jacob Phalm, Gustav Ferngren

Powered by Labrador CMS