Foto: Stefan Lindgren×1 / 6Visa bildtextBild 1 av 6

VIK dominerade i derbyt – vann med 7–1 över Sura

VIK Hockey vann onsdagens derby över Sura Blue Hammers. VIK dominerade stort och vann med 7–1 efter att ha skjutit 64 skott mot Anders Olsson i Suras mål. Bäst i VIK var lagkaptenen Fredrik Johansson som hyllade lagets insats.

Publicerad

– Jag tycker att vi gör en jättebra match, det var en stabil insats med många bra beslut över hela banan. Jag tycker att 7–1 nästan var i underkant, men vi är jättenöjda med insatsen och resultatet.

VIK ledde med 2–0 efter den första perioden. I den andra perioden fick VIK fart på målskyttet och gick ifrån till 7–0 efter några riktigt läckra mål.

– Det var förstås riktigt skönt så vi slapp spela med kniven mot strupen hela vägen in. Oftast är det sådana jämna och täta matcher i varje match i stort sätt. Men någon gång ibland är det skönt att det kan vara lite lugnare så det inte är krig inpå mållinjen.

Det känns som att ni har hittat ett sätt att vinna på, berätta?

– Det har känts riktigt stabilt i de sista fyra matcherna. Vi spelar som jag sa lite smartare, tar klocka beslut och orkar mentalt i matcherna på ett annat sätt. Men det är en process under året att hitta sitt sätt som lag att vinna matcher och just nu är vi något bra på spåret. Det gäller att vi orkar att göra det främst mentalt och det har sett bra ut.

Du fick även sätta dit två mål, hur skönt är det att få vara med och bidra med mål?

– Det studsar lite rätt idag, men det var bra. Det var en bra vinst, avslutar en nöjd Fredrik Johansson.

MATCHFAKTA

VIK Hockey – Sura Blue Hammers 7–1 (2–0, 5–0, 0–1)

Första perioden: 1–0 (09.52) Fredrik Johansson (Robin Nilsson, Alexander Nilsson Lindelöf), 2–0 (15.58) Adam Lidström (Manne Mattisson)

Andra perioden: 3–0 (28.12) Niclas Lehmann (Jimmie Jansson, Morgan Hassel), 4–0 (28.44) Pontus Holmberg (Johan Skiöld, Alexander Nilsson Lindelöf), 5–0 (32.15) Anton Brandhammar (Douglas Alenbring, Oskar Pettersson), 6–0 (44.59) Fredrik Johansson (Niclas Lehmann, Alexander Nilsson Lindelöf), 7–0 (46.37) Jesper Cederberg (Petter Mattsson, Jimmie Jansson)

Tredje perioden: 7–1 (44.36) Niklas Damm Åberg (Christofer Udd, Kevin Berglund)

Skotten: 64–13 (23–2, 25–2, 16–9)
Utvisningsminuter: 4–12
Publik: 2 792

Powered by Labrador CMS