VIK vann ikväll över serieledarna Lindlöven (Bilden är från en tidigare match). Foto: Stefan Lindgren

Styrkebesked av VIK – vann över serieledarna

VIK är tillbaka i storform. På onsdagkvällen besegrades serieledarna Lindlöven med 5–1 hemma i ABB Arena Nord. Därmed är gulsvart på tredje plats i serien.

Det var upplagt för ett riktigt tungviktsmöte i ABB Arena ikväll när VIK tog emot serieledarna från Lindesberg.

VIK, som för dagen spelade i de klassiskt svarta tröjorna för första gången den här säsongen, öppnade matchen starkt och gick upp i en 2–0-ledning i mitten av första perioden.

Därefter jämnade matchen ut sig och Lindlöven tilläts reducera i power play i inledningen mittperioden.

Ställningen stod sig fram till den 10:e minuten i den tredje perioden då Kevin Weiskog distinkt sköt in 3–1 efter passning från Petter Mattsson.

I slutet av matchen plockade gästerna ut målvakten. Då passade VIK på att göra både 4–1 och 5–1.

Matchfakta

VIK-Lindlöven: 5–1

Första perioden: 1–0 (10:43) Fredrik Hetta (Fredrik Johansson, Robin Nilsson) spel fem mot fyra, 2–0 (11:16) Hampus Wallin (Pontus Holmberg)

Andra perioden: 2-1 (5.35) Felix Lundqvist (Johan Persson, André Astley Rydberg) spel fem mot fyra

Tredje perioden: 3-1 (9.24) Kevin Weiskog (Petter Mattsson) 4-1 (18.31) Johan Skiöld i öppen kasse, 5-1 (19.06) Petter Mattsson i öppen kasse