Foto: STEFAN LINDGREN×1 / 4Visa bildtextBild 1 av 4

VIK vann efter dramatik – kvitterade matchserien mot Mariestad

Efter torsdagens förlust mot Mariestad hade VIK stor press på sig i dagens match i ABB Arena. Efter stor dramatik vann VIK med 1–0 och kvitterade playoff-serien mot Mariestad.

Publicerad

– Det var skönt att vi kunde dra det längsta strået idag och studsa tillbaka efter den senaste matchen. Men nu får vi glömma det här och ha fullt fokus på morgondagen, säger lagkaptenen Fredrik Johansson.

Trots att matchen var målsnål kändes det som att ni hade kontroll på matchen, var det något som ni spelare också kände?

– Jag håller med, de hade några farliga lägen när vi släpper till några kontringar. Det är nog det som de pratar om att de ska göra mot oss och det ska vi stänga till i morgon och se till att ta oss vidare från den här ronden.

Försvarsspelet var ramstarkt matchen igenom, vad säger du om er defensiva insats?

– Det är något som bägge lagen pratar mycket om, försvarsspel och hålla det tajt. Det var bra och det var en rolig match och jag kan tänka mig att den var ganska kul att titta på för de som var här. Det var ruskigt skönt att vi vann, men nu drar vi ett stort streck över det här och fokuserar och förbereder oss allt vi kan för i morgon.

Marcus Dahlbom storspelade och höll tätt i målet, var det en trygghet att ha honom där bak idag?

– Ja absolut, han höll nollan och kan inte begära mer av honom. Det känns bra att ha den tryggheten där bak, avslutar Fredrik Johansson.

MATCHFAKTA

VIK - Mariestad 1-0 (0-0, 1-0, 0-0)
 

Första perioden:

Andra perioden: 1-0 (39.09 PP) Jimmie Jansson (Conny Strömberg, Pontus Holmberg)

Tredje perioden:

Skott: 26-17 (4-8, 12-5, 10-4)

Utvisningar: VIK: 6x2 Mariestad: 5x2

Publik: 2 624

Powered by Labrador CMS