Foto: Stefan Lindgren

Blytung förlust för VIK – Mariestad vann första playoff-mötet

Efter två perioder ledde VIK med 1–0 i den första matchen i playoff-mötet mot Mariestad. Men efter en tuff start på tredje perioden kunde Mariestad vända på steken och vinna matchen med 4–1.

Publicerad

VIK förlorade kvällens playoff-match mot Mariestad. Detta trots att man spelat stabilt under de inledande två perioderna och hade skaffat sig en 1–0 ledning efter att Fredrik Johansson gett laget ledningen i periodens slutsekunder.

Starten på tredje perioden blev allt annat än bra då Mariestad både kvitterade och tog ledningen med 2–1, detta efter att ha gjort bägge målen i powerplay. I mitten av tredje kom även 3–1 och med 32 sekunder kvar av matchen fastställde Mariestad slutresultatet till 4–1 efter att man satt sista målet i en tom VIK-kasse. VIK:s tränare Thomas Paananen var riktigt besviken efter matchen.

– I 40 minuter gör vi en bra bortamatch, men tyvärr faller vi i tredje perioden då de får göra två i powerplay och ett i tom bur. Det är tufft att förlora men det är bara 1–0 i matcher till Mariestad, men vi tänker steppa upp och komma igen nu på lördag och vinna, säger Thomas Paananen.

Hur tufft var det att åka på den tunga starten i tredje perioden?

– De är skickliga i powerplay och speciellt när de får spela fyra mot tre då de får ännu större ytor. Men jag kan känna att det är slumppuckar som går in än någon variant som vi går på, det är bara för oss att komma igen.

Borde ni ha gjort något mer mål i de två första perioderna?

– Ja absolut, det är där vi måste sätta fokusen. Vi måste bli effektivare, man vill ju det. Men det gäller att få ett mål och få energi av det. Det var det som vi saknade ikväll.

Vilka bitar i spelet måste lyfta till lördagens match?

– Det är effektiviteten och att göra mål. I spelet fem mot fem tycker jag ändå att vi är ett bättre lag, och det känner vi. Förvaltar vi våra målchanser bättre kommer vi att vända den här matchserien, avslutar Thomas Paananen.

MATCHFAKTA

Mariestads–VIK 4–1 (0–0, 0–1, 4–0)


Första perioden: 
Andra perioden: 0–1 (19.56) Fredrik Johansson (Kenny Källström, Conny Strömberg)
Tredje perioden: 1–1 (1.21) Erik Olsson (Douglas Lögdal, Albin Hernod) spel fyra mot tre, 2–1 (2.08) Eddie Davidsson (Douglas Lögdal) spel fem mot fyra, 3–1 (11.56) Lucas Larsson (Filip Engqvist), 4–1 (19.28) mål i öppen kasse
Skott: 25–30 (10–9, 9–10, 6–11)

Powered by Labrador CMS