Alexander Lindelöf trivs med matcherna i kvalserien. Foto: STEFAN LINDGREN

Alexander Lindelöf: "Man njuter av situationen"

En av VIK:s bästa spelare i segermatch mot Borlänge var Alexander Lindelöf. Den spelskicklige backen fick stort förtroende av tränaren Thomas Paananen, ett förtroende som han tog vara på. – Det var kul och det är alltid roliga matcher i kvalserien, speciellt när vi krigar som vi gör och är effektiva i början av matcherna. Det är skitkul att spela, säger Alexander Lindelöf till Västerås Tidning.

Publicerad

VIK fick en kanonstart på lördagens match mot Borlänge då Pontus Holmberg gjorde 1–0 efter 20 sekunders spel. I andra perioden utökade VIK till 2–0. Alexander Lindelöf förklara viktiges av att få en ledning att spela på.

– Det är viktigt för då får motståndarna en större uppförsbacke än vad vi har, det är viktigt att vi får första målen.

Det lyste om dig idag och du lyckades med en hel del grejer ute på isen, vad säger du om din insats?

– Det kändes bra. Jag vet att de vill gå hårt mot mig och sätta kroppen emot, så det gäller att vända ifrån. Hela laget gör en bra match, och är laget bra är även jag bra.

Ni hade ett rejält tryck i powerplay i slutet av andra perioden och vittring på 3–0, men istället kunde Borlänge reducera direkt när de blev fullt manskap. Hur tufft var det?

– Det är aldrig roligt att släppa in ett mål på det sättet. Men de hade lite tur att pucken studsade rätt till hans klubba. Men det var bara att glömma och gå vidare och inget att gråta ner sig för under matchen.

Nu har ni utsatts för rejäl press i slutet av de två första matcherna i kvalserien. Hur upplever du denna anstormning som back?

– De är i zonen men jag tycker att vi håller dem utanför, de har inte så mycket lägen och Dahlbom är grym i kassen. Jag tycker inte att det är någon större farlighet när vi är i egen zon, säger Lindelöf och fortsätter.

– Nu är det kvalserien och nu gäller alla poängen, bara vi vinner matcherna är det bra.

Du var med i kvalserien under förra säsongen. Vad är skillnaden nu när ni kommer underifrån?

– Kommer man uppifrån har man mer press på sig. Kommer man underifrån och har vunnit många matcher har man allt att vinna. Största skillnaden är att man vågar spela hockey och att man njuter av situationen, det är den största skillnaden, avslutar Alexander Lindelöf.

Powered by Labrador CMS