Foto: STEFAN LINDGREN

Jesper Johansson: "Ruskigt skönt att se pucken gå in"

Jesper Johansson valde rätt tillfälle för att sätta sina två första mål i VIK–tröjan. Han första mål gjorde att VIK kvitterade till 1–1. Johansson andra mål betydde 3–1 vilket även blev slutresultatet i den helt avgörande playoff-matchen mot Mariestad.

Publicerad

– Man kunde inte få ett bättre tillfälle att göra sitt första mål, sedan var det ett bra förarbete hela vägen. Men det var ruskigt skönt att se pucken gå in, säger Jesper Johansson.

1–1 kvitteringen var viktig, ni fick ett bra tryck och kunde spela sex mot fyra under en avvaktande utvisning, berätta om trycket som ni fick?

– Vi har väl haft lite halvstruligt med powerplay och det har inte riktigt studsat vår väg så det var skönt att vi fick göra ett mål där.

Ställningen var 1–1 inför den tredje perioden, hur var känslan inför slutperioden?

– Den var hur bra som helst och vi kände att vi hade dem. De gick på knäna i slutet på andra perioden och vi hade hur mycket energi som helst. Jag var inte alls orolig och jag visste att vi skulle ta det här.

Du gjorde sedan det viktiga 3–1 målet, kändes det som målet var spiken i kistan?

– Nej det är aldrig klart innan det är klart, men det var ruskigt skönt att se den gå in. Vi fick lite mer andrum då vi fick mer än ett mål att gå på.

Vad tror du att den här segern betyder för dig och laget?

– Jag tror att det här betyder mycket och vi har kommit ihop som grupp när det väl gäller, och kan knyta ihop det och göra bra matcher. De sista 40 minuterna är fruktansvärt bra, det var inte många misstag ute på isen och vi skapar lägen framåt och har lägen på för att göra fler mål.

Vad säger du om det fantastiska publikstödet som ni hade idag?

– Vad ska man säga, det är helt underbart och det blir så mycket roligare att spela. Det är en underbar känsla, säger Johansson och fortsätter.

– Det är en helt underbar stämning här under matcherna och det är hur kul som helst att spela här, jag har blivit välkommen och kommit in bra i gruppen, avslutar Jesper Johansson.

Powered by Labrador CMS