”Ovärderligt stöd”. VIK:s tränare Thomas Paananen hoppas att publiken sluter upp och blir som en sjätte utespelare mot Kristianstad. ”Det är magiskt när det är sånt tryck som det var i helgen”, säger han. Foto: STEFAN LINDGREN

Inför playoff 3 ikväll: VIK hoppas lyfta inför storpublik

I kväll fortsätter kvaläventyret till Allsvenskan för VIK Hockey. Kristianstad väntar hemma i ABB Arena – förhoppningsvis inför storpublik. – Stödet från supportrarna är helt ovärderligt för oss, säger VIK-tränaren Thomas Paananen.

Publicerad

Klockan 19.00 är det nedsläpp i den första matchen i bäst av tre i playoff 3-mötet mellan VIK och Kristianstad i ABB Arena Nord.

Lagen möttes under försäsongen och då vann Kristianstad med 2–0.

Västerås Tidning har pratat med VIK:s tränare Thomas Paananen inför matchen.

– Läget i laget är som i senaste matchen, vi har samma matchtrupp som sist, säger Thomas Paananen.

Hur har förberedelserna sett ut inför kvällens match?

– Vi hade en frivillig träning i måndags och så tränade vi igår. Nu har vi släppt den förra matchserien och fokuserar helt på Kristianstad.

Ni stötte på Kristianstad i kvalserien under förra säsongen, hur ser du på motståndet?

– Det var ett annat läge för oss den gången, det är svårt att jämföra. Men de har rutin av att spela sådana här matcher. Det är ett väldigt bra lag, en nivå till mot Mariestad skulle jag säga, så det kommer bli tufft. Men vi känner oss i bra form och det kommer bli två bra lag som möts.

Hur bra koll har ni på motståndet?

– Jag tycker att vi har bra koll, men det är svårt att veta innan man stött på varandra. Det kommer att bli bra fart i matcherna, de är skickliga på många sätt och det kommer att bli tajt.

Om du får nämna tre nycklar i den här matchserien, vad blir avgörande?

– Det är målvaktsspelet, boxplay och powerplay. De här faktorerna kommer att vara helt avgörande. Jag tror att det kommer att vara väldigt tajt i spelet fem mot fem.

Det var ett härligt tryck i hallen i söndags, vad hoppas du på för publikstöd ikväll?

– Man hoppas på något liknande som vi hade i helgen, det blir som en sjätte utespelare och det är fantastiskt att komma in i hallen med det där trycket.

Hur viktigt är stödet från supportrarna?

– Det är helt ovärderligt för oss, det är helt magiskt. Det är inte bara nu som de har stöttat oss, utan det är under hela säsongen. Även när det gått emot har de sjungit och hejat under hela matcherna. På det sättet vill vi bjuda tillbaka och det tycker jag även att vi har gjort hittills.

Det kan bli tre matcher på fyra dagar, hur tufft är det?

– Det är snarare roligt för det är de man vill göra. Man vill spela och det är lika för bägge lagen. Det kommer att bli häftigt när det är tätt mellan matcherna med slutspelskaraktär, avslutar Thomas Paananen.

VIK-tränaren Thomas Paananen. Foto: STEFAN LINDGREN
Powered by Labrador CMS