×1 / 7Visa bildtextBild 1 av 7

Tung förlust för VI-damerna

VästeråsIrsta gick på en riktig mina när man föll hemma mot Önnered med 20–27 i damernas Elitserie. VI:s tränare Frenne Båverud var besviken efter matchen. – Ska vi vara med där vi har förhoppningar om att vara måste vi vinna idag, säger VI:s tränare Frenne Båverud.

Publicerad

VI fick en katastrofal start på söndagens match. Gästerna Önnered gick snabbt ifrån till en stor ledning och VI hittade aldrig rätt i sitt spel. I halvtid ledde Önnered med hela 7–13.

– Vi blev alldeles för stillastående i offensiven och tillåter dem att ta takten i vår egen hall. Vi hittar aldrig riktigt rätt, det blir för tafatt och alla går och väntar på att någon annan ska göra första attacken. Det har inte så mycket med spel att göra där. Sedan sprider sig oron i försvaret och det såg lite fegt och oroligt ut i första halvlek.

I den andra halvleken inledde VI starkt. Spelet var mer distinkt och noggrant. Men efter en utvisning efter dryga tio minuter in i andra halvleken tappade man återigen spelet och Önnered kunde ta en helt rättvis seger.

– Vi har en jättebra period precis när vi kanske kan få lite kontakt. Men då började försvaret tyvärr att läcka och i anfallet blev det stopp. Det var en utvisning som dödade det lite. Nej vi var inte där idag och det håller inte i Elitserien.

Hur besviken är du över insatsen?

– Jag är mycket besviken! Ska vi vara med där vi har förhoppningar om att vara måste vi vinna idag, och det gör vi inte. Vi bjuder inte upp lika mycket till dans som Önnered gör, det är ingen överraskning. De spelar på det sätt de gör, det är vi som tappade i våra ramar.

Vad tror du att det beror på att ni inte var där idag, var det någon form av underskattning?

– Nej det tror jag inte. Vi får jobba lite mer med rollerna i veckan, vi ska hålla på med det vi är bra på. Det kändes som att vi sökte lägen som inte passar individerna just nu. Det kanske har med självförtroendet att göra. Vi får träna på och hård träning brukar ge lite tillbaka, vi kommer igen, avslutar en besviken Frenne Båverud.

MATCHFAKTA

VästeråsIrsta HF – Önnereds HK: 20–27 (7–13, 13–14)
Bästa målskyttar VI: Matilda Forsberg 5, Kristin Ullén 3, Miriam Sandberg Salach 3

Powered by Labrador CMS