Madelen – frisören som kammat hem två EM-guld i bikini fitness

Här är frisören som svidar om till bikini och tävlar i att visa upp sin vältränade kropp. För Västerås Tidnings Träning berättar Madelen Myhr om proffstiteln i bikini fitness, sitt största minne inom sporten och hennes tankar kring tävlingarna.

  • Publicerad 14:34, 26 jan 2018

Vad är bikini fitness?

– Det är en muskelsport, precis som bodybuilding. Det finns olika kategorier, bland annat bodybuilding eller Women’s Physique som det heter för kvinnor, body- fitness och bikini fitness.

– Till skillnad från bodybuildning har bikini fitness fokus på mjuka, fina konturer med mindre muskler och muskelmassa. Man pratar om X-form – det är former på rumpa, ben och rygg men en smal midja, förklarar Madelen Myhr.

För att nå den formen tränar hon och bygger upp de rätta musklerna.

– Jag har tränat och sportat sedan barnsben.

Bikini fitness såg Västeråstjejen mest som en rolig grej att testa på – men fastnade för det. Efter fyra månader deltog hon i sin första tävling.

Hur kom du i kontakt med bikinifitness?

– Det var Carina Isaksson (PT på World Class Arena) som kom fram till mig när jag tränade. Hon såg att jag hade fina linjer och tyckte att jag såg ut att vara en fitness-tjej.

Hur är det att tävla i bikini fitness?

– Det är jätteroligt! Jag träffar och lär känna andra som är som mig och älskar att träna. Det är en livsstil med hård träning och disciplin .

Finns det något i din fitnesskarriär som du är extra stolt över?

– Det största minnet jag har är mina två EM-guld från Santa Susana i Spanien för två år sedan. Det gav mig kortet in till proffsvärlden. De senaste tre åren har jag tävlat ungefär sex gånger om året.

Är det inte en ytlig tävling?

– Man ser ytan – men kärleken finns i hjärtat! Det är resan till scenen som är rolig, på scenen visar man upp det man har kämpat för. Jag ser inte det som ytligt. Snygg blir man på köpet i vilken sport man än tränar i… Jag tränar stenhårt och är väldigt disciplinerad för att skapa min kropp.

Utmaningen inför tävlingarna ligger i att hitta sin bikiniform. För att göra det är det vanligt att många äter en speciell kost för att få fram musklerna. Genom att ”deffa” når hon bikiniformen.

Vad är egentligen deff?

– Deff är när man är noga med kalorimängden för att gå ner i vikt till tävlingen. Man äter färre kalorier och mer ren mat. Det gör man för att få fram konturerna på kroppen.

Bikini Fitness är en extremsport som handlar om att definiera sin kropp.

På tävlingarna och scenerna visas en show med stylat hår, make-up och posering. Men bakom det ligger mycket mat och hård träning.

Inför tävlingarna är det noga med vad man äter för att komma i rätt form i rätt tid.

– Jag äter mycket, men mindre mål. Mina kollegor brukar säga att jag äter hela tiden, säger Madelen Myhr med ettskratt.

Det här är Madelen Myhr

Ålder: 36

Familj: Man och två barn

Bor: Hammarby Stadshage

Uppvuxen: Skälby

Gör: Delägare av skönhetssalongen Made by och frisör

Intressen: Umgås med familjen och
träna på World Class Arena

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

SOMMAR

Sätra Brunns sommarkonserter sätter Västmanland på musikkartan

I drygt 15 år har Sätra Brunn bjudit in till fest med sina populära sommarpubar och sin musikunderhållning. I sommar är det dags igen – med en bättre uppslutning av artister än någonsin. Stora namn...onsdag 10/7 20:06

BYGGA NYTT

Experten: Så blir din husdröm verklighet

”Tomten styr vilket hus man kan bygga” Vad ska man tänka på när man ska bygga ett nytt hus? Vad är viktigast och varför har husen i ett kvarter ofta samma färg på fasaden? Experten Lars Morell från Fiskarhedenvillan svarar på dessa frågor...onsdag 20/2 13:47

Ute eller inne – här är årets hustrender enligt experten

Stora eller små fönster? Vilken färg ska fasaden ha? Vilken ytterdörr ska man välja? Tobias Holmberg på Intressanta hus guidar oss igenom hustrenderna för 2019.söndag 17/2 8:09

Västeråsfamiljen byggde sitt drömhus

Här delar de med sig av sina nybyggartips Att hitta sitt drömhus kan vara svårt och ta tid. Familjen Berg/Back valde istället att bygga det själva. Genom att utgå från en planlösning de gillade ritade de om huset så det passar familjens...lördag 16/2 8:53

QUIZ

Nu är musikfesten igång – testa dina Mello-kunskaper

QUIZ: Vad kan du om Västeråsbidragen i Melodifestivalen? 2019 års Mellocirkus har varit igång under några veckor och ikväll kliver Västerås egen Anton Hagman upp på scenen. Under åren har ett antal västeråsare varit med och satt färg på tävlingen, inte...lördag 23/2 20:10

E-TIDNING