Västmanlands sjukhus Västerås.

M, KD, L: "Vården för sexuellt utsatta ska stärkas"

Både Sverigedemokraterna och Socialdemokraterna föreslår att patientavgiften tas bort för personer som söker vård efter att ha blivit utsatta för våldtäkt och sexuella övergrepp.

Publicerad

I ett pressmeddelande välkomnar M, KD, L-styret i Region Västmanland motionerna.

– Det är bra att även Sverigedemokraterna och Socialdemokraterna är engagerade i dessa viktiga frågor. M, KD, L lyfter i vår budget att vården för de som utsatts för sexuellt våld ska stärkas. Det arbetet är brett och innefattar omhändertagande, traumabehandling men också avgiftsfrågan. Vi kommer så fort beredningen av motionerna är avslutade behandla motionerna i Regionfullmäktige och jag ser framför mig att vi har en snabb process. Det är av stor vikt att vi snabbt får till reformer stärker vården för den här patientgruppen säger Mikael Andersson Elfgren, regionstyrelsens ordförande (M).

Frågan om avgifter för vård till följd av sexuella övergrepp har diskuterats på flera håll nationellt den senaste månaden.

I november gick Region Skåne ut och meddelade att de tar bort patientavgiften för denna grupp. Även i Region Västra Götaland och Region Halland pågår ett arbete för att ta bort avgiften för denna vård.

Powered by Labrador CMS