Fler besökare. Mikael Thorsen är glad över att Sura Bio ökar sitt besöksantal. Foto: Lasse Olsson

Bion i Sura ökar – går mot strömmen

Sura Bio ökade antalet besökare med fem procent 2018. Samtidigt minskade antalet biobesök totalt sett i Sverige med tre procent. – Jag är stolt och glad över att vårt engagemang och hårda arbete gett resultat, säger Mikael Thorsen, biografansvarig.

  • Publicerad 16:38, 17 jan 2019

Folkets Hus Bio i Surahammar hade förra året 6 500 besökare. Det är fem procent fler än 2017. Ökningen skedde samtidigt som det totala biobesökandet i Sverige minskade med tre procent.

– Det känns jättekul att vi får fler besökare! Jag tror att ökningen framför allt beror på vår familjära atmosfär, blandade repertoar och trevliga biosalong. Här tar vi oss tid att prata med besökarna både före och efter filmen. Det finns också fika att köpa både före och efter visningen, säger Mikael Thorsen, biografansvarig.

– Extra glädjande är att vi ser ett ökat besöksantal från orterna runtomkring som Västerås, Skultuna och Hallstahammar. Det är snabbt och enkelt att ta sig hit med exempelvis bil, tåg eller buss. Den fria parkeringen gör också sitt till.

Till i år har biografen satsat på en ny, bredare filmduk med bättre bild och ett nytt ljudsystem, Dolby 7.1 Surround. Det gör filmupplevelsen ännu bättre. Biografen har också förra året anslutit sig till Bio.se, som är en portal på nätet för Sveriges alla oberoende biografer.

– På sajten Bio.se kan du se aktuella och kommande filmer och titta på trailers från varje film. Via sajten går det även att boka biljett, för den som inte vill lösa biljett på plats på traditionellt sätt via en biljettkassa. Innan varje föreställning visar vi en kortare lokalproducerad informationsfilm om hur Bio.se fungerar, säger Mikael Thorsen.

Ordnar biokalas

Biografen fortsätter även i år de uppskattade eftermiddagsvisningarna: Biokontrast med kaffe och kaka efteråt och med gratis buss från Ramnäs och Virsbo. Även satsningen på ny finsk film fortsätter, även där med gratis buss från Ramnäs och Virsbo. Det bli också fortsatt barnvagnsbio och en och annan livekonsert, som varit väldigt uppskattade under 2018.

– Det finns också möjlighet att lägga sitt barnkalas på bion med filmvisning, eget ballongpyntat rum för kalaset, popcorn och dricka till filmen.

Närmast på programmet visas den 23/1 ”Hunter killing” med Michael Nyqvist i en av sina sista roller. "Britt-Marie var här" visas 27/1 och 28/1. Filmen är gjord efter boken med samma namn, skriven av Fredrik Backman som även skrivit boken "En man som heter Ove". Clint Estwood-regisserade "The Mule" med regissören i en av rollerna, 88 år gammal, visas den 30/1. Disney bjuder 3/2 på "Röjar-Ralf kraschar internet". I vår kommer det även att arrangeras allsång i samband med nypremiären av filmen Grease. Sura Bio använder sig av stämpelkort, där fem filmer ger gratis popcorn, dricka eller godis och tio filmer ger gratisentré till en film.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

SOMMAR

Sätra Brunns sommarkonserter sätter Västmanland på musikkartan

I drygt 15 år har Sätra Brunn bjudit in till fest med sina populära sommarpubar och sin musikunderhållning. I sommar är det dags igen – med en bättre uppslutning av artister än någonsin. Stora namn...onsdag 10/7 20:06

BYGGA NYTT

Experten: Så blir din husdröm verklighet

”Tomten styr vilket hus man kan bygga” Vad ska man tänka på när man ska bygga ett nytt hus? Vad är viktigast och varför har husen i ett kvarter ofta samma färg på fasaden? Experten Lars Morell från Fiskarhedenvillan svarar på dessa frågor...onsdag 20/2 13:47

Ute eller inne – här är årets hustrender enligt experten

Stora eller små fönster? Vilken färg ska fasaden ha? Vilken ytterdörr ska man välja? Tobias Holmberg på Intressanta hus guidar oss igenom hustrenderna för 2019.söndag 17/2 8:09

Västeråsfamiljen byggde sitt drömhus

Här delar de med sig av sina nybyggartips Att hitta sitt drömhus kan vara svårt och ta tid. Familjen Berg/Back valde istället att bygga det själva. Genom att utgå från en planlösning de gillade ritade de om huset så det passar familjens...lördag 16/2 8:53

QUIZ

Nu är musikfesten igång – testa dina Mello-kunskaper

QUIZ: Vad kan du om Västeråsbidragen i Melodifestivalen? 2019 års Mellocirkus har varit igång under några veckor och ikväll kliver Västerås egen Anton Hagman upp på scenen. Under åren har ett antal västeråsare varit med och satt färg på tävlingen, inte...lördag 23/2 20:10

E-TIDNING