Detta är en genrebild. Foto: Lev Dolgachov

Toppresultat för Hallstahammars skolor

Skolverkets senaste statistik visar att Hallstahammar ligger i topp bland länets kommuner både vad gäller andel godkända i alla ämnen och gymnasiebehörighet.

Publicerad

På sin hemsida skriver Hallstahammars kommun att under de senaste åren har kunskapsresultaten i kommunens skolor förbättras successivt och i år ligger Hallstahammar i topp i länet med följande resultat:

- 71,5 procent av eleverna i grundskolan klarar kunskapskraven i alla ämnen

- 84,9 procent av eleverna i nionde klass har gymnasiebehörighet

För att uppnå dessa siffror har ledning och medarbetare inom barn- och utbildningsförvaltningen arbetat målinriktat för att öka kunskapsresultaten.

– Vi har mycket engagerade lärare och rektorer som tillsammans med eleverna har arbetat hårt för att fler ska nå gymnasiebehörighet och ha godkända betyg i alla ämnen, säger Anna Landehag, skolchef i Hallstahammars kommun.

En viktig faktor till lyftet har varit att göra undervisningen likvärdig och tillgänglig för alla och att arbeta kompensatoriskt för att utjämna skillnader med till exempel stöd av elevhälsans olika kompetenser, förstelärare och it-pedagoger.

– Jag vill rikta ett stort tack till alla medarbetare, som i en tuff tid med pandemi och hög frånvaro av både elever och personal har gjort anpassningar av verksamheten och på så vis bidragit till att vi har tagit flera steg närmare vårt mål att alla elever ska lyckas, avslutar Anna Landehag.

Powered by Labrador CMS