Nytt styre. Hallstahammars kommun kommer att styras av en ny majoritet. Foto: Helena Andersson
Nytt styre. Hallstahammars kommun kommer att styras av en ny majoritet. Foto: Helena Andersson

Skolan i fokus för Hallstahammars nya styre

Socialdemokraterna, Vänsterpartiet, Liberalerna och Miljöpartiet har enats om att bilda en ny majoritet i Hallstahammars kommun.

Publicerad

Vi är överens om att ett majoritetsstyre är bästa grund för en fortsatt positiv utveckling av kommunen.

På onsdagskvällen skickade Catarina Pettersson (S) ut ett pressmeddelande om att fyra partier har enats om att styra Hallstahammars kommun tillsammans under den kommande mandatperioden.

Catarina Pettersson fortsätter som kommunstyrelsens ordförande och Socialdemokraterna går samman med Vänsterpartiet, Liberalerna och Miljöpartiet i ett majoritetsstyre.

– Vi är överens om att ett majoritetsstyre är bästa grund för en fortsatt positiv utveckling av kommunen. Hallstahammars kommun har under många år haft en mycket positiv utveckling inom många områden. Ingående partier har på olika sätt bidragit till den utvecklingen över tid, skriver kvartetten i ett pressmeddelande.

De fyra partierna slår fast att skolan är en av de viktigaste frågorna.

– Vi är helt överens om att fortsätta på den inslagna vägen där barn och ungas uppväxt, skolgång och välmående har högsta prioritet och där vi ser att mer behöver göras.

Även äldreomsorg, klimat och näringsliv hamnar högt på prioriteringslistan.

– Äldreomsorgen där det förebyggande arbetet särskilt lyfts fram är också något vi är helt överens om att fortsätta att satsa på. Andra viktiga frågor är givetvis miljö och hållbarhet. Vi är också helt överens om att det viktiga arbetet med att ha ett riktigt bra företagsklimat fortsatt ska vara prioriterat.

– Vi är beredda att ta ett gemensamt ansvar för de utmaningar vi kan komma att stå inför och som redan märks av, med ett förändrat och oroligt världsläge och eventuella behov av omprioriteringar.

Powered by Labrador CMS