Peter Bergqvist, kontorschef Handelsbanken city är nöjd med de nya lokalerna. Foto: Helena Andersson

Handelsbanken stänger i Kolbäck – förstärker satsningen i Västerås

Handelsbanken fortsätter att förstärka citykontoret i Västerås. En effekt av centreringen innebär att kontoret i Kolbäck stänger den 10 december. – Kunderna kommer att känna igen sig, säger Niklas Johansson, kontorschef i Kolbäck, i ett uttalande från banken. Såväl kunder som personal flyttas till kontoret i Västerås city.

Publicerad

Kunderna i Kolbäck fick informationen från banken i fredags.

– Vi har skickat ut brev till samtliga kunder. Det enda som blir nytt för kunderna är att om de behöver ett personligt möte på bankkontoret får de åka till enannan lokal, säger Niklas Johansson.

Han lämnar rollen som kontorschef i och med flytten till Västerås. – I vårt fall följer också tre fjärdedelar av personalen med till Västerås från Kolbäck, så kunderna kommer att känna igen sig, säger Niklas Johansson.

Bankkontoren i Sverige har under en längre tid fått allt färre kundbesök. Handelsbanken väljer att stänga en del bankkontor och samtidigt förstärka andra kontor för att anpassa sig till kundernas förändrade beteende. Förändringen kommer att innebära att mer beslutskraft och specialistkompetens samlas, men på ett färre antal kontor.

– I grund och botten ändrar vi oss efter kundernas behov. 98 procent av alla bankärenden sker idag digitalt. Men när man vill träffas på bankkontoret efterfrågar man mer avancerad rådgivning, därför gör vi den här förändringen, säger Peter Bergqvist, kontorschef Västerås city.

– Vi ser till att samla all kraft i Västerås och flyttar med kunderna från Kolbäck till Västerås som vi redan har gjort med andra kontor i området.

Powered by Labrador CMS