Eva Frojdén intervjuas av Daniel Paris Foto: Joakim Ström

4 miljoner när ”Postkoden” lottades till i Hallsta

Postkodlotteriet har dragit en vinst på fyra miljoner kronor till Hallstahammar. Vinsten blev ”Drömcontainern” och det är lottköparna på postnummer 734 31 som får dela på miljonerna.

I helgen firades vinnarna i Hallstahammar med pompa och ståt under en vinstutdelning med Daniel Paris som vinstutdelare. På plats var Kicken och Ludde som underhöll publiken. Med sig på scenen hade Daniel Paris en guldig Drömcontainer, som på plats öppnades och avslöjade den vinnande postkoden PH. De sju lottköparna som hade den rätta postkoden, fick komma upp på scenen och dra sina vinstcheckar.

Den som vann mest var Eva Frojdén, 76, som med sina fem lotter fick en vinstcheck på 727 280 kronor. Eva blev mycket glad för vinsten och vill resa till Kanarieöarna efter pandemin.

Vinsten fördelades så här:

• Två miljoner kronor fördelades mellan samtliga lottköpare på postnumret. Där fanns det totalt 90 vinnare som tillsammans hade 165 lotter, vilket gjorde att varje lott var värd 12 122 kronor.

• De resterande två miljoner kronorna fördelades mellan de 7 lottköparna som dessutom hade en lott i den vinnande postkoden PH. Tillsammans hade de 15 lotter, därmed var varje lott värd 133 334 kronor.

Powered by Labrador CMS