Drömstart för VSK – vann klart över Skellefteå

Västerås SK fick en drömstart på säsongen då man vann borta mot Skellefteå med 3–1 i seriepremiären i division 1 norra. Matchen avgjordes redan under den första halvleken då VSK gjorde tre mål inom loppet av sex minuter.

VSK fick en smakstart i dagens bortamatch mot Skellefteå. Efter att VSK tagit tag i taktpinnen från start kunde Douglas Karlberg sätta 0–1 i den 13:e minuten. VSK fortsatte att dominera spelet och i matchminut 15 nickade lagkaptenen Ilir Berisha in 0–2 på en frispark. Tre minuter senare var det dags igen då Jonas Hellgren tryckte in 0–3.

VSK hade bud på flera mål i halvleken där Douglas Karlberg hade fyra, fem chanser som kunde ha resulterat i mål.

VSK inledde passivt i andra halvlek och Skellefteå kom mer och mer in i matchen. I den 53:e minuten kom även reduceringen då Leo Englund satte 1–3 bakom Anton Fagerström i VSK:s mål. Efter baklängesmålet tog sig VSK sakta men säkert tillbaka in i matchen utan att för den delen skapa så många målchanser.

VSK kontrollerade slutdelen av halvleken och kunde ta en säker premiärseger i division 1 norra.