Johan Mjällby avslöjade att han och VSK är nära en förlängning av ett nytt tränarkontrakt. Foto: Stefan Lindgren×1 / 3Visa bildtextBild 1 av 3

Seger för VSK – Mjällby nära förlängning med Grönvitt

VSK Fotboll vann sin sista hemmamatch för säsongen. Matchvinnare i matchen mot Team TG blev backen Mathias Benker som nickade in 2–1 i den 75:e minuten. Efter matchen avslöjade Johan Mjällby att han är mycket nära att förlänga kontraktet med VSK.

Publicerad

VSK hamnade tidigt i underläge mot Team TG som gjorde 0–1 efter fyra minuters spel genom Radoslav Erlisch. VSK kvitterade i den 22:a minuten då lagets skyttekung Karwan Safari tryckte in sitt 17 mål för säsongen.

I andra halvlekens 75:e minut avgjorde VSK matchen då Mathias Benker satte 2–1 genom ett hörnmål. Tränaren Johan Mjällby sammanfattar matchen på följande sätt.

– Det var två lag som kanske inte hade så mycket att spela om. Det var lite träningsmatch känsla över det hela, sedan är TG ett bra fotbollslag och väldigt komfortabla och bolltrygga och ett lag som alltid kommer att ställa till problem för oss. Vi kommer kanske inte upp i den nivå som vi hade hoppats på, framför allt var vi tillbaka i lite dåliga vanor där vi försökte att hitta avgörande bollar för tidigt. Det var lite bättre balans i andra halvlek och så fick vi segermålet. Mathias har under våra avslutsträningar visat sig vara en giftig huvudspelare och det var kul att han fick sätta dit en situation. Vi fick en dålig start men sedan kom vi tillbaka och fick 1–1 och sedan var det kul att Mathias fick göra segermålet. Men som helhet var det ingen supermatch från vår sida, men vi vann matchen och har haft en bra trend under hösten förutom förlusten mot Akropolis.

Hur viktigt är det för er att ni har med er en bra trend till slutet av säsongen?

– Det är jättekul och framför ville vi sluta trea. När vi förstod att vi inte matematiskt kunde komma ifatt Akropolis var det viktigt att vi gör de rätta sakerna. Det är naturligtvis viktigt som ansvarigas analysera det som vi gör bra, och det måste vi se till att göra ännu bättre.

– Sedan finns det saker som är mindre bra som vi definitivt måste förbättra och ta ett steg till, det är alltid så att man vill förbättra sig och bli bättre. Nu kom vi trea och ifjol femma, försvarsmässigt har vi släppt in mindre mål och vi har tagit mera poäng. Så här många poäng har VSK inte tagit på flera år. Vi har ändå en positiv trend men sedan är det klart att folk kan säga att man hade hoppats att vi skulle gått upp, det vill man alltid men nu får man acceptera att vi har utmaningar att bli bättre tillsammans på alla plan, inte bara spelarna eller ute på planen utan även jag själv och mina assisterande och även runt om i organistationen så vi blir starkare för att ta ett steg till. Det är det som är den stora utmaning och den stora målsättningen.

Det låter som du pratar om nästa säsongen, hur ser din framtid ut i VSK?

– Vi är väldigt nära varandra att vi ska fortsätta, det är inte så mycket kvar utan det är mer att vi bägge ska säkerställa att vi blir tydligare med våra arbetsuppgifter och vad vi har att göra runt om och att kommunikationen blir bättre. Det gäller oss alla att se till att den blir bättre. Även om jag inte skulle vara här måste man planera och tänka framåt, det har tagit lite för lång tid och det är ganska mycket tid som gått till spillo tyvärr. Men det är inget att göra åt just nu, nu är det bara att trycka på startknappen och naturligtvis planera hur försäsongen ska se ut, hur en trupp ska se ut som en del andra får som arbetsuppgifter som kontraktsskrivningar med mera och det är inget som jag lägger mig i.

Det låter som att du har bestämt dig?

– Ja, jag har alltid älskat att jobba med grabbarna och naturligtvis vill jag att vi ska utvecklas och bli bättre, det är ändå en stor målsättning att kunna ta ett steg upp i seriesystemet. Jag tycker att vi haft en positiv trend med femma och trea, sedan är det alltid förhoppningar när man tar in spelare som i somras att vi skulle bli ännu bättre, jag underskattade att det skulle ta lite tid för de spelarna.

Tycker du att det var där som säsongen rann iväg för er?

– Ja tyvärr och det är naturligtvis det som jag grämer mig över, den starten där jag ändrade lite i formationerna och trodde att vi skulle bli starkare offensivt. Men det slog bakut och det har jag gått ut och sagt att det är jag som ansvarig tar på mig, men sedan fick vi ordning på det när vi gick tillbaka till formationen som vi använt under en längre tid. Det är viktigt att vi blir ännu tydligare med det och utvecklar det spelet ännu mera. Det är klart att vi alltid vill gå framåt och vara offensiva, men ibland måste man vänta på de rätta lägena. Det är jätteintressant och underbart att jobba med spelarna, sedan är det en utmaning att vi måste bli bättre tillsammans, avslutar Johan Mjällby.

MATCHFAKTA

VSK–Team TG 2–1 (1–1, 1–0)
0–1 (4) Radoslav Erlisch, 1–1 (22) Karwan Safari (straff), 2–1 (75) Mathias Benker (Alex de Carolis)

Powered by Labrador CMS