Biodag. Under söndagen arrangeras den Stora biodagen i hela landet.

"Folkfest från norr till söder när biografer över hela landet lyfter ridån"

Nu på söndag den 18 september är det dags för den Stora biodagen, bland annat på Folkets hus i Surahammar.

Publicerad

Alla får möjlighet att avnjuta de senaste filmerna på stora duken för halva priset

– Det är kul att få starta biohösten med en riktig fest, säger biografansvarige Mikael Thorsén på Folkets Hus i Surahammar. Vi har många spännande filmer de kommande månaderna, så älskar du att se film på bio har du en riktigt härlig tid framför dig.

På den Stora biodagen bjuder biografer runt om i Sverige på halva priset på hela repertoaren.

Under söndagen blir det även smygpremiärer, överraskningar, rabatter i kiosken, utlottningar, happenings och en massa annat skoj på biografen.

– Det blir folkfest från norr till söder när biografer över hela landet lyfter ridån och tänder projektorn. Alla får möjlighet att avnjuta de senaste filmerna på stora duken för halva priset, säger Mikael Thorsén.

Den Stora biodagen är skapad efter internationella förlagor då biografer runt om i Sverige bjuder på halva priset på hela repertoaren.

Idén till Stora biodagen är bland annat inspirerat av National Cinema Day som nyligen arrangerades i USA, Kanada och UK. Över 8 miljoner gäster besökte de 3000 biografer som deltog. Även Storbritannien genomförde samma event med nära 1,5 miljoner besökare. I Norge har Store Kinodagen länge varit ett återkommande event som arrangeras första helgen i november.

Mikael Thorsén säger att bio verkligen är tillbaka.

– Det har märkts på allvar under våren och sommaren med stora succéer som exempelvis Top Gun: Maverick, Elvis, Där Kräftorna Sjunger och Minionerna. Stora Biodagen blir nu startskottet på en höst full av svenska och internationella storfilmer. Målet är att detta ska bli en återkommande folkfest även i Sverige, avslutar han.

Powered by Labrador CMS