Polisen jobbar med att säkra spår på platsen där en ung man blev skjuten.
Polisen jobbar med att säkra spår på platsen där en ung man blev skjuten.

EXTRA: Ung man skjuten på Hässlö

Under tisdagseftermiddagen beordrades flera patruller till Hässlö efter larm om skottlossning. Enligt polisen har en man blivit skjuten på platsen. Han vårdas nu med livshotande skador på sjukhus.

Publicerad

Under eftermiddagen inkom flera samtal om en misstänkt skottlossning på Hässlöområdet i Västerås och flera patruller beordrades till platsen.

Polisen skriver på sin hemsida att man nu är på plats och försöker skapa sig en bild av vad som hänt.

Polisen arbetar under eftermiddagen med att förhöra vittnen. Tekniker är på väg till platsen för att säkra spår.

Uppdaterat 16.48

En skottskadad man har lokaliserats och vårdas nu på sjukhus. Hans skadeläge är i nuläget oklart.

Polisen har inlett en förundersökning gällande försök till mord.

Uppdatering 17.25.

Enligt en patienskaderapport från Region Västmanland är den skjutne en man i åldern 18 till 24 år. Han uppges vara livshotande skadad och opereras akut.

Uppdatering 20.30.

Polisen har genomfört en rad olika utredningsåtgärder. Flera vittnesförhör har hållits och en teknisk undersökning har genomförts där polisen har säkrat spår. Polisen kan i nuläget inte gå in på vilka spår som säkrats. Dessutom har dörrknackning genomförts i närliggande bostadsområden.

Polisen söker dig som kan ha gjort iakttagelser i samband med skjutningen. En uppgift som du bedömer som ointressant kan för utredningen vara värdefull och polisen är högst angelägna om att få in all typ av information om händelsen, både före, under och efter det inträffade. Tips lämnas till 114 14.

Texten uppdateras

Powered by Labrador CMS