Bilder från förra året när Evidensia bjöd hemlösa på vård av sina husdjur.

Veterinärer bjuder på hälsoundersökningar av hemlösas husdjur

Hemlösa eller behövande katt- eller hundägare får nu återigen hjälp med vård av sina djur då Evidensia djurkliniken i samarbete med Västerås stadsmission, Svenska kyrkan och Företagsvolontärerna för andra året erbjuder gratis vård av behövande djur.

Publicerad

Att äga ett husdjur är något som många har mycket glädje av, speciellt då livet kanske är ensamt eller på annat sätt tufft.

Att vara en hemlös eller kanske fattig djurägare gör att man behöver prioritera sina utgifter och något som det kanske inte finns utrymme för är djurförsäkring och veterinärbesök.

Men nu lördagen den 18 januari finns alltså möjlighet att få hjälp med hälsoundersökningar, vaccinationer och enklare åtgärder som kloklipp.

Det är Västerås stadsmission tillsammans med Svenska kyrkan som väljer ut vilka som kan få komma till Evidensia med sina djur.

– Det här är ju verkligen för dom som behöver, inte för alla som vill komma och få sitt djur behandlat gratis, då skulle vi inte kunna ta emot alla, säger Eva Lund, Evidensias klinikchef.

Eva Lund säger att initiativet kom från Företagsvolontärerna och en kollega till henne som jobbade administrativt inom Evidensia.

– Iden har funnits hos mig om att gör något för de som har det tufft att ta hand om både sig och sina djur. Jag har tidigare hör att det funnits andra som har gjort liknande med framgång, bland annat i Göteborg.

Förra året kunde man hjälpa alla de sju djuren som kom via Svenska kyrkan och Stadsmissionen.

– Det funkade jättebra, säger Sofie Berglund, enhetschef dagverksamheten på Västerås stadsmission, uppenbarligen fanns behovet. Många har djur men kanske inte ekonomin att ge djuret vad det behöver.

Evidensias klinikchef Eva Lund säger att det bästa med initiativet är att göra skillnad.
– Alla vi som jobbar här med djur vill ju hjälpa djuren. Det är ju därför vi valt att jobba med djurvård. Att få göra det för de djur och ägare som verkligen har behov, men inte annars har möjlighet att söka vård, det gör gott i själ och hjärta för alla som jobbar här.

Powered by Labrador CMS