Gerd Mortensen har sen över 40-år ett stort intresse för hundar. Här med 6-årige Jax. Foto: Helena Andersson

Ny kurs: ”Det kan bli så fel när man skaffar hund för första gången”

Intresset för att skaffa hund har varit ovanligt stort nu när många på grund av corona fått jobba hemma. Samtidigt har det aldrig funnits så många omplaceringshundar.

Publicerad

– Det skär i mitt hjärta när man lämnar en tre-månaders valp för omplacering, säger Gerd Mortensen, lärare i hundtjänst.

Gerd Mortensen har över fyrtio års erfarenhet och mängder av utbildning inom området.

– De som skaffar hund för första gången älskar ju sina hundar, men det kan bli så fel, säger hon. För det första tror folk att hunden förstår svenska, och det gör de inte. Säger man till exempel ”sitt” till en valp så vet den inte vad det betyder för än den känner igen ljudet.

Nu startar Gerd Mortensen en kurs för blivande hundägare på Västerås brukshundklubb där man bland annat kommer att få ta del av hennes erfarenhet vad gäller olika raser och dess egenskaper, goda vanor, uppfostran, frisk- och sjukvård och förberedelser inför valpens hemkomst.

– Det är kunskaper om allt omkring en ny hund som är viktigt att veta, men som man kanske inte alltid tänker på.

För mer information se: www.vasterasbk.se

stort hundintresse. Gerd Mortensen har ett stort intresse för hundar sedan över 40 år tillbaka. Här med 6-årige Jax och dennes favoritleksak. Foto: foto: Helena Andersson
Powered by Labrador CMS