I Asköviken lär sig barnen hur naturen fungerar

I helgen hade Naturskolan Asköviken ett av sina årliga öppna hus då allmänheten har en chans att se verksamheten.

Publicerad
Naturpedagogen Mikael Stenberg berättar hur det går till att spela hagmarksbingo.×1 / 3Visa bildtextBild 1 av 3

Naturskolan ligger på en naturskön plats strax utanför Västerås där årligen 7 000 elever från förskolan till gymnasiet kan få lära sig om naturen och miljön i verkligheten.

– Syftet är att få ut elever mer i natur och mark. Vi stödjer lärare genom att hjälpa till med naturundervisningen eftersom vi kan området och vet var vi till exempel kan se olika djur eller insekter, säger enhetschef Linda Sporrong.

I den rätta miljön lär sig eleverna lättare.

– Här blir det en stark inlärning, säger Linda.

– Ja, visst kan man lära sig i en bok, men det är något helt annat att uppleva naturen i verkligheten, säger naturpedagog Mikael Stenberg som lägger till att eleverna även kan undervisas i utomhusmatte eller svenska.

Under dagen kunde besökarna och då speciellt barnen, bland annat lösa matteproblem, måla, hoppa lika långt som olika djur, leta djur på en fokusstig och gå på olika guidade turer som till exempel hagmarksbingo.

Det fanns även möjlighet att se olika växter och insekter förstorade 54 gånger med ett så kallat webbägg.

– Det blir väldigt intressant då barnen upptäcker hur till exempel en fluga ser ut på riktigt nära håll, och även föräldrarna tycker att det är kul, säger Linda.

Kommande Öppna Hus:

• 3 september: Askövikens småkryp
Tid: 9-14 Följ med på upptäckfärd i de spännande småkrypens värld. Både på land och i vattnet.

• 1 oktober: Euro Birdwatch day
Tid: 9-14 Vill ni vara med och uppleva höstens flyttfågelstreck? Nu har ni chansen med naturskolans som hjälper er att hitta rätt. Fågeltornet är bemannat av ornitologer från Västmanland Ornitologiska förening från kl. 7.00

Håll utkik på hemsidan för mer information.

Powered by Labrador CMS