Tar hand om hästen. Under våren har Tilda Wester lärt sin pappa Henrik inte bara att rida utan även att ta hand om hästen på bästa sätt. Här tar de hand om hästen Paddy.

Eleverna lärde papporna att rida

Att föräldrar lär barn är inte ovanligt, att barn med avsikt lär sina föräldrar är däremot inte lika vanligt.

Publicerad

Under våren har Henrik Wester lärt sig att rida av sin dotter Tilda Wester, 14 år, då Stora Ekeby Ridskolas elever utmanade sina pappor i ridning.

– Ridskolan frågade eleverna om de ville utmana oss pappor och det ville de. Jag tyckte att det var en kul idé och var inte så svårövertalad, berättar Henrik Wester.

Henrik Wester och mamma Pernilla har alltid varit med i ridhuset som supporterföräldrar men nu blev det mer ”på riktigt” som han säger.

– Nu fick vi göra allt, inte bara rida. Vi fick lära oss tränsa, rykta och sätta på hästen sadeln. Vi fick lära oss rida men även en hel del om hästens beteende, inte bara tekniskt. Det var skitkul.

Tilda Wester tyckte att det gick väldigt bra för sin pappa.

– Han har utvecklats väldigt mycket under våren. Det har varit jättekul att vara med i det här projektet och att få lära pappa att rida, säger hon.

Stora Ekeby Ridklubbs ordförande Maria Dellham, berättar att syftet med utmaningen var att stärka sammanhållningen mellan pappor och barn.

– Det utvecklar barnens personlighet och stärker även deras ledarskap inom föreningen, säger hon.

Henrik Wester säger att det här inte bara stärkt sammanhållningen mellan pappor och barn.

– Vi nio pappor som var med som tidigare kanske mest hejat har nu börjat prata, skratta och peppa varandra, det har blivit en helt annan stämning.

Den 18 maj blir det final då papporna ska möta varandra i en bana med olika utmaningar, det ingår även ett teoretiskt prov som papporna får skriva med sin coach.

– Modiga pappor har antagit sina barns utmaning, de har aldrig ridit men vågar ändå kasta sig ut i total ovisshet. Det är starkt, avslutar Maria Dellham.

Ridande pappor. Henrik Wester, Paddy och Tilda Wester tillsammans med ridlärare Sandra, John, hästen Eddie och Malva. Foto: Privat
Powered by Labrador CMS