Hundägarna blir allt fler i Västerås. Därför planerar kommunen att bygga fler hundrastgårdar där Västerås hundar kan få leka. Foto: Jonas Edberg

Insändare: "Klaga inte på hundägarna – klaga på att pengar läggs på döda ting istället"

Det är många som har åsikter om att Västerås Stad tänker satsa 5 till 6 miljoner på hundrastgårdar när pengarna i stället borde gå till till exempel hemlösa.

Publicerad

Jag tycker också att våra utsatta ska få ta del av våra skattepengar. Dock så behövs det rastgårdar då det är koppeltvång i hela staden och det finns väldigt få ytor som är inhägnade där vi kan släppa våra hundar för lek och spring.

Många raser har enorm jakt i sig och jagar på allt. Vi är några som har hundar som inte ens kan vara lösa i skogen (vinthundar kommer upp i en fart på 60 km/ timme).

Lögarängsbadet har byggts om, skateparker för ungdomar och många kronor går till idrotten varje år, inget går till hundsporten ...

Nu ska ny fin julbeluýsning tändas i centrum till en kostnad av...? Vad kostar alla märkliga konstverk som stå lite här och där?

Mycket av dessa pengar kunde ha gått till de utsatta i stället, vi ska väl satsa på det som lever eller är en grå betongklumt viktigare?

Glöm inte att det är skattepengarna som också betalar pepparkakorna och lussebullarna som de statsanställda har till fikat.

Som skattebetalare vill jag att mina intressen också tas med i budget, hundarna är allt jag har som sjukpensionär och hade jag inte dom så fick jag söka vård för depression och ensamhet!

Så snälla klaga inte på oss som vill komma ut och ge våra hundar det dom behöver utan klaga på onödiga döda ting som pengarna läggs på i stället.

Powered by Labrador CMS